Glassbomb till nyårsfesten

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(43)

Morots-halwa

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Hasselnötsmarshmallows

(22)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Nutella semifreddo

(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 0.75 liter jordgubbsglass
  • 1 liter vaniljglass
  • 60 g pistagenötter, hackade
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten

Glassbomb till nyårsfesten

Betyg (1-5):
4.6 (5 betyg)

Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
  2. Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
  3. Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
  4. Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
  5. Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberpaj

(43)

Morots-halwa

(2)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Hasselnötsmarshmallows

(22)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

Nutella semifreddo

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies