
Glassbomb till nyårsfesten
Betyg (1-5):
Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra.
Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 0.75 liter jordgubbsglass
- 1 liter vaniljglass
- 60 g pistagenötter, hackade
- 4 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 tunn rund tårtbotten eller sockerkaksbotten
Gör så här
- Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
- Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
- Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
- Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
- Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.
Liknande recept
Glassbomb till nyårsfesten
Betyg (1-5):
Tänk att den här desserten ser så avancerad ut och är så enkel att göra.
Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Klä en frystålig bunke med rundad botten med plast. Skopa i jordgubbsglassen och tryck till så att det blir en jämn yta utan luftbubblor. Skopa vaniljglass varvat med pistaschnötter ovanpå.
- Tryck till så att ytan blir slät. Täck med plast och ställ i frysen minst 3 timmar. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min (var noga med att inget vatten hamnar i skålen).
- Ta skålen från vattenbadet. Vispa marängen med elvisp tills den svalnat och är helt fast, ca 10 min. Lägg tårtbottnen på ett fat.
- Lyft glassen ur bunken och ta bort plasten. Lägg glassen på tårtbottnen. Skär bort sockerkaka som sticker utanför kanterna.
- Bred på marängen och bränn försiktigt med brännare till fin färg. Servera genast.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!