Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gazpacho med pizzabullar

(9)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies