Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelett med ost och tomat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 200 g glasnudlar
  • 2 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 2 morötter, finstrimlade
  • 2 rödlökar, tunt klyftade
  • 70 g machésallad
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 dl hackad koriander eller gräslök
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 lime, i klyftor
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja (rostad)
  • 2 msk risvinäger

Glasnudlar med ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.

Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
  3. Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
  4. Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
  5. Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Omelett med ost och tomat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Laxpudding - enkelt recept

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(14)