
Glasnudlar med ägg
Betyg (1-5):
Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.
Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g glasnudlar
- 2 msk neutral olja
- 4 ägg
- 2 morötter, finstrimlade
- 2 rödlökar, tunt klyftade
- 70 g machésallad
- 1 dl jordnötter, grovhackade
- 1 dl hackad koriander eller gräslök
- 2 msk vita sesamfrön
- 1 lime, i klyftor
- 0.5 tsk salt
- Dressing
- 2 salladslökar, strimlade
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- 1 msk riven ingefära
- 4 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja (rostad)
- 2 msk risvinäger
Gör så här
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
- Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
- Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
- Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.
Liknande recept
Glasnudlar med ägg
Betyg (1-5):
Receptet hittar du även i kokboken "Ett stekt ägg är också middag" av Siri Barje och fotograf Johanna Åkerberg Kassel.
Tillagningstid: 20 min
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda alla ingredienser till dressingen och låt stå och dra.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek äggen så att gulan är krämig. Salta. Ta upp.
- Ringla lite mer olja i pannan och stek morötter och lök ca 1 minut, moroten ska fortfarande vara krispig.
- Vänd runt nudlarna i pannan och ta från värmen. Blanda ordentligt med dressing och mâchesallad.
- Servera nudlarna med jordnötter, koriander, sesamfrön, lime och de krämiga äggen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!