Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Sött, salt och syrligt. En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 200 g glasnudlar
  • olja
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 lime, pressade saft ev mer
  • 1 msk finriven ingefära, ev mer
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 12 små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 400 g tärnad vattenmelon
  • 2 tärnade avokado
  • 150 g finstrimlade sockerärtor
  • 0.5 strimlad isbergssalladshuvud
  • 3 strimlade salladslökar, ev mer
  • 1 strimlad röd chili
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Vänd ihop med olja i en bunke. Smaksätt nudlarna med soja, sesamolja, limesaft, ingefära, vitlök, sesamfrön och nhackade korianderstjälkar.
  2. Dra bort muskeln på sidan av musslorna. Hetta upp en panna. Stek ca 1 min per sida. Musslorna ska vara råa i mitten. Salta.
  3. Vänd runt melon, avokado, sockerärtor, sallad, salladslök och chili med nudlarna. Lägg nudelsalladen på ett serveringsfat och toppa med korianderblad och pilgrimsmusslorna.

Tips

Sött, salt och syrligt! En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus.eriksson@lnu.se

2013-12-16

ser gott ut!

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Bloody Mary-musslor

(8)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Goi Cuon

(9)

Räksoppa

(15)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med rökt skinka

(0)

Asiatisk laxsoppa

(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 200 g glasnudlar
  • olja
  • 4 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 lime, pressade saft ev mer
  • 1 msk finriven ingefära, ev mer
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • 0.5 dl torrostade sesamfrön
  • 1 kruka koriander
  • 12 små kammussla (pilgrimsmussla)
  • 400 g tärnad vattenmelon
  • 2 tärnade avokado
  • 150 g finstrimlade sockerärtor
  • 0.5 strimlad isbergssalladshuvud
  • 3 strimlade salladslökar, ev mer
  • 1 strimlad röd chili
  • 0.5 tsk salt

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Sött, salt och syrligt. En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag. Vänd ihop med olja i en bunke. Smaksätt nudlarna med soja, sesamolja, limesaft, ingefära, vitlök, sesamfrön och nhackade korianderstjälkar.
  2. Dra bort muskeln på sidan av musslorna. Hetta upp en panna. Stek ca 1 min per sida. Musslorna ska vara råa i mitten. Salta.
  3. Vänd runt melon, avokado, sockerärtor, sallad, salladslök och chili med nudlarna. Lägg nudelsalladen på ett serveringsfat och toppa med korianderblad och pilgrimsmusslorna.

Tips

Sött, salt och syrligt! En perfekt grund för sotade pilgrimsmusslor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



magnus.eriksson@lnu.se

2013-12-16

ser gott ut!

Liknande recept

Widegrens morotssoppa

(20)

Bloody Mary-musslor

(8)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Goi Cuon

(9)

Räksoppa

(15)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med rökt skinka

(0)

Asiatisk laxsoppa

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies