Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den här goda salladen med glasnudlar, rödkål och chili serveras med tunt skivad hjortfilé. En kulturkrock kan man tänka men så gott! Jordnötter och koriander förhöjer det hela ytterligare.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g hjortfilé eller lammytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • salt
  • 1 kruka koriander
  • Dressing:
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl japansk soja

Gör så här

  1. Salta och peppra hjortfilén och bryn runtom i smör. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila 10 min innan det skärs i tunna skivor.
  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda nudlarna med dressing, rödkål, nötter och chili. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Fördela köttet ovanpå och toppa med korianderblad.

Servering

Servera gärna med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g hjortfilé eller lammytterfilé
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 200 g glasnudlar
  • 200 g rödkål, tunt strimlad
  • 2 dl salta jordnötter, hackade
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • salt
  • 1 kruka koriander
  • Dressing:
  • 2 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl japansk soja

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den här goda salladen med glasnudlar, rödkål och chili serveras med tunt skivad hjortfilé. En kulturkrock kan man tänka men så gott! Jordnötter och koriander förhöjer det hela ytterligare.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra hjortfilén och bryn runtom i smör. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila 10 min innan det skärs i tunna skivor.
  2. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola nudlarna i kallt vatten.
  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda nudlarna med dressing, rödkål, nötter och chili. Smaka av med salt.
  4. Lägg upp salladen på ett fat. Fördela köttet ovanpå och toppa med korianderblad.

Servering

Servera gärna med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies