Glace au four

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det gäller att vara lite snabb när man gör den här desserten, men i gengäld får man en maffig skapelse.

Ugnstemperatur:250-275º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 4 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tårtbotten
  • 1 liter vaniljglass
  • 300 g frysta hallon
  • 250 g jordgubbar
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
  2. Lägg tårtbotten på ett ugnssäkert fat. Fördela glassen jämnt över botten. Lägg hallon, jordgubbar och passionfrukt över glassen.
  3. Bred över marängsmeten som en tät huva. Strö över flagad mandel. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt marängen få lite färg, 3-5 minuter.
  4. Servera omedelbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tårtbotten
  • 1 liter vaniljglass
  • 300 g frysta hallon
  • 250 g jordgubbar
  • 4 urgröpta passionsfrukter
  • 0.5 dl flagad mandel

Glace au four

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det gäller att vara lite snabb när man gör den här desserten, men i gengäld får man en maffig skapelse.

Ugnstemperatur:250-275º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
  2. Lägg tårtbotten på ett ugnssäkert fat. Fördela glassen jämnt över botten. Lägg hallon, jordgubbar och passionfrukt över glassen.
  3. Bred över marängsmeten som en tät huva. Strö över flagad mandel. Sätt in fatet i mitten av ugnen och låt marängen få lite färg, 3-5 minuter.
  4. Servera omedelbart.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies