Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
3.5 (30 betyg)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 dl ris
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 0.5 påse garam masala
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-21

Skulle kanske läst kommentarerna innan😔hällde i en hel del garam masala o det smakade förjävligt . Hamnade i papperskorgrn

Eva

2015-02-26

0,5 påse är 1 msk😊

Mamma

2014-02-21

Daniel: 2 vitlöksklyftor till kycklingen. 1 klyfta i woken

daniel

2013-12-22

Är det en finhackad vitlöksklyfta, eller två, eller båda, dvs tre?

Christina

2012-09-13

Jag har garam masala på burk. Hur mycket ska jag ta?

Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-11

Köp en påse garam masala kryddblandning och se vad de rekommenderar. Det är svårt att säga hur stark kryddblandningen är i Spanien.

Lisa

2012-09-11

Hej! Jag bor i Spanien så jag har "noll koll" på hur mycket 0,5 påse garam masala i Sverige är....Hur många gram eller tsk (alt. msk) är det?

Liknande recept

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Barnens bästa kycklingnudlar - Coop

(15)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 dl ris
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven ingefära
  • 0.5 påse garam masala
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
3.5 (30 betyg)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-21

Skulle kanske läst kommentarerna innan😔hällde i en hel del garam masala o det smakade förjävligt . Hamnade i papperskorgrn

Eva

2015-02-26

0,5 påse är 1 msk😊

Mamma

2014-02-21

Daniel: 2 vitlöksklyftor till kycklingen. 1 klyfta i woken

daniel

2013-12-22

Är det en finhackad vitlöksklyfta, eller två, eller båda, dvs tre?

Christina

2012-09-13

Jag har garam masala på burk. Hur mycket ska jag ta?

Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-11

Köp en påse garam masala kryddblandning och se vad de rekommenderar. Det är svårt att säga hur stark kryddblandningen är i Spanien.

Lisa

2012-09-11

Hej! Jag bor i Spanien så jag har "noll koll" på hur mycket 0,5 påse garam masala i Sverige är....Hur många gram eller tsk (alt. msk) är det?

Liknande recept

Krämig kycklinggryta med svamp och zucchini - Coop

(14)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto - Coop

(8)

Stekt anka med apelsinsås och ugnsstekt pumpa - Coop

(2)

Barnens bästa kycklingnudlar - Coop

(15)

Bjärekyckling korma med blomkålsris - Coop

(1)

Texmexsallad från grillmiddagen - Coop

(1)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies