Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
3.52 (31 betyg)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 0.5 påse garam masala
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-21

Skulle kanske läst kommentarerna innan😔hällde i en hel del garam masala o det smakade förjävligt . Hamnade i papperskorgrn

Eva

2015-02-26

0,5 påse är 1 msk😊

Mamma

2014-02-21

Daniel: 2 vitlöksklyftor till kycklingen. 1 klyfta i woken

daniel

2013-12-22

Är det en finhackad vitlöksklyfta, eller två, eller båda, dvs tre?

Christina

2012-09-13

Jag har garam masala på burk. Hur mycket ska jag ta?

Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-11

Köp en påse garam masala kryddblandning och se vad de rekommenderar. Det är svårt att säga hur stark kryddblandningen är i Spanien.

Lisa

2012-09-11

Hej! Jag bor i Spanien så jag har "noll koll" på hur mycket 0,5 påse garam masala i Sverige är....Hur många gram eller tsk (alt. msk) är det?

Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(5)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfilé, delad
  • 2 hackade gula lökar
  • 0.5 påse garam masala
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 250 g broccolibuketter

Garam masala kyckling

Betyg (1-5):
3.52 (31 betyg)

Gör din egna garam masala genom att blanda spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, paprikapulver och chilipulver.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med olja i och stek kycklingen tills den fått fin stekyta. Lägg kycklingen sedan åt sidan.
  3. Stek lök, vitlök och ingefära cirka 2 minuter. Lägg tillbaka kycklingen med löken och häll i garam masala och stek under omrörning i 3 minuter.
  4. Häll på kokosmjölk sänk värmen och låt puttra i 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Hetta upp en wok eller stekpanna med olja, vitlök och ingefära. Woka broccolin i cirka 3 minuter eller till önskad konsistens. Smaka av med salt.

Tips

Servera gärna med rostade kokosflingor och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2015-05-21

Skulle kanske läst kommentarerna innan😔hällde i en hel del garam masala o det smakade förjävligt . Hamnade i papperskorgrn

Eva

2015-02-26

0,5 påse är 1 msk😊

Mamma

2014-02-21

Daniel: 2 vitlöksklyftor till kycklingen. 1 klyfta i woken

daniel

2013-12-22

Är det en finhackad vitlöksklyfta, eller två, eller båda, dvs tre?

Christina

2012-09-13

Jag har garam masala på burk. Hur mycket ska jag ta?

Emma

2012-09-11

Supergott! Hela familjen gillade rätten, vi kommer göra om den. Jag tärnade kycklingen i bitar och använde knappt någon ingefära så rätten blev lite mildare.

Britta/Webbredaktionen

2012-09-11

Köp en påse garam masala kryddblandning och se vad de rekommenderar. Det är svårt att säga hur stark kryddblandningen är i Spanien.

Lisa

2012-09-11

Hej! Jag bor i Spanien så jag har "noll koll" på hur mycket 0,5 påse garam masala i Sverige är....Hur många gram eller tsk (alt. msk) är det?

Liknande recept

Kyckling med sirapskål

(5)

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

(5)

Kycklinglår i tomatsås

(10)

Kycklingfilé med pumpa

(0)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(12)

Wokad, marinerad kycklinglårfilé med rödkålsnudlar

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies