Fyllig auberginecurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Smakrik vegetarisk curry med bland annat aubergine, körbärstomater, jordnötssmör och kokosmjölk. Otroligt gott! Recept ur kokboken, Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 30 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:190º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk spiskumminfrön eller malen spiskummin
  • 1 tsk ljusa senapsfrön
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 2 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 2 msk jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2 msk tamarindpasta eller pressad saft av 1 lime
  • 1 msk mango chutney
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, fintärnade
  • 400 ml kokosmjölk
  • Till servering
  • basmatiris eller jasminris
  • papadams
  • yoghurt 10%
  • färsk koriander
  • röd chili

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök, ingefära, chili och stjälkarna från koriandern till servering, till en slät puré.
  2. Stek de torra kryddorna hastigt i olja i en stekpanna under omrörning. Tillsätt purén och stek ytterligare ca 5 min på medellåg värme. Ta pannan från värmen och rör i jordnötssmör, tamarindpasta och mango chutney.
  3. Skär auberginerna i åtta klyftor vardera och lägg i en stor ugnsform. Dra kryddpastan med en sked på alla snittytor av auberginen så att den blir jämnt fördelad. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strö över tomaterna och häll över kokosmjölken.
  4. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 20 min. Ta bort folien och låt stå 20 min till i ugnen. Servera med ris, papadams, yoghurt, koriander och ev mer chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-05

Väldigt god. Det närmsta restaurangindiskt vi lagat hemma.

Benita

2020-02-01

Smarrigt värre! Rekommenderas

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 40 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk spiskumminfrön eller malen spiskummin
  • 1 tsk ljusa senapsfrön
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry
  • 2 msk jordnötsolja eller rapsolja
  • 2 msk jordnötssmör, gärna crunchy
  • 2 msk tamarindpasta eller pressad saft av 1 lime
  • 1 msk mango chutney
  • 800 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater, fintärnade
  • 400 ml kokosmjölk
  • Till servering
  • basmatiris eller jasminris
  • papadams
  • yoghurt 10%
  • färsk koriander
  • röd chili

Fyllig auberginecurry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

Smakrik vegetarisk curry med bland annat aubergine, körbärstomater, jordnötssmör och kokosmjölk. Otroligt gott! Recept ur kokboken, Vego av Jamie Oliver

Tillagningstid: 30 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:190º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa lök, vitlök, ingefära, chili och stjälkarna från koriandern till servering, till en slät puré.
  2. Stek de torra kryddorna hastigt i olja i en stekpanna under omrörning. Tillsätt purén och stek ytterligare ca 5 min på medellåg värme. Ta pannan från värmen och rör i jordnötssmör, tamarindpasta och mango chutney.
  3. Skär auberginerna i åtta klyftor vardera och lägg i en stor ugnsform. Dra kryddpastan med en sked på alla snittytor av auberginen så att den blir jämnt fördelad. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Strö över tomaterna och häll över kokosmjölken.
  4. Täck formen med folie och tillaga mitt i ugnen 20 min. Ta bort folien och låt stå 20 min till i ugnen. Servera med ris, papadams, yoghurt, koriander och ev mer chili.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2020-04-05

Väldigt god. Det närmsta restaurangindiskt vi lagat hemma.

Benita

2020-02-01

Smarrigt värre! Rekommenderas

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)