Fyllda biffbörsar med färsk vitlök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En lök och pepparrotsfylld entrecôte, på en vitlöksdoftande grönsaksbädd.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • Stekta grönsaker:
  • 1 skivad färsk vitlök
  • 200 g zucchini, i bitar
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g champinjoner, i bitar
  • 1 msk timjan
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och bred ut dem på en skärbräda. Salta och peppra.
  2. Stek löken i en stekpanna i lite av fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Blanda lök, senap och pepparrot. Fördela fyllningen på köttet. Vik ihop det från två håll så att det går lite omlott på mitten och fäst med en cocktailpinne.
  3. Stek köttet i lite fett 2-3 minuter per sida. Häll på lite vatten och efterstek ett par minuter.
  4. Stek grönsaker och svamp i resten av fettet i en annan panna.

Servering

Ta bort cocktailpinnarna och servera köttet med grönsaksblandningen, lite steksky och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Oxfilé provencale

(87)

Bookmaker- burgare

(2)

Köttbullar i kokossås

(18)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin till stekning
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk riven pepparrot
  • Stekta grönsaker:
  • 1 skivad färsk vitlök
  • 200 g zucchini, i bitar
  • 250 g cocktailtomater
  • 200 g champinjoner, i bitar
  • 1 msk timjan
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Fyllda biffbörsar med färsk vitlök

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En lök och pepparrotsfylld entrecôte, på en vitlöksdoftande grönsaksbädd.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor och bred ut dem på en skärbräda. Salta och peppra.
  2. Stek löken i en stekpanna i lite av fettet tills den är mjuk utan att bli brun. Blanda lök, senap och pepparrot. Fördela fyllningen på köttet. Vik ihop det från två håll så att det går lite omlott på mitten och fäst med en cocktailpinne.
  3. Stek köttet i lite fett 2-3 minuter per sida. Häll på lite vatten och efterstek ett par minuter.
  4. Stek grönsaker och svamp i resten av fettet i en annan panna.

Servering

Ta bort cocktailpinnarna och servera köttet med grönsaksblandningen, lite steksky och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Slowcooked lammstek med ingefära och vitlök

(19)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Oxfilé provencale

(87)

Bookmaker- burgare

(2)

Köttbullar i kokossås

(18)

Pulled pork i hamburgerbröd

(9)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies