Fylld lövbiff med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Fyllda köttpaket med vitlöksdoftande rostisar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g rotselleri
  • 400 g rödbeta
  • 2 morötter
  • 50 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor lövbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotselleri, rödbetor och morötter i mindre bitar. Lägg rotfrukter och champinjoner på en plåt och vänd runt i olja, vitlök och salt. Vill man inte att allt blir rosa lägg rödbetan lite åt sidan. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
  2. Mosa ihop smör och pressa vitlök med en gaffel. Salta och peppra köttet. Lägg en klick vitlökssmör i mitten och vik in kanterna. Hetta upp en stekpanna och stek i olja och smör, ca 2 min per sida.

Servering

Lövbiff går att fylla med massa gott, prova smaksatt färskost.

Tips

Kanske barnen gillar biffen fylld med härlig mozzarella.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(4)

Pasta bolognese

(36)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g rotselleri
  • 400 g rödbeta
  • 2 morötter
  • 50 g champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 skivor lövbiff
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Fylld lövbiff med rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Fyllda köttpaket med vitlöksdoftande rostisar.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotselleri, rödbetor och morötter i mindre bitar. Lägg rotfrukter och champinjoner på en plåt och vänd runt i olja, vitlök och salt. Vill man inte att allt blir rosa lägg rödbetan lite åt sidan. Rosta mitt i ugnen i 25 min.
  2. Mosa ihop smör och pressa vitlök med en gaffel. Salta och peppra köttet. Lägg en klick vitlökssmör i mitten och vik in kanterna. Hetta upp en stekpanna och stek i olja och smör, ca 2 min per sida.

Servering

Lövbiff går att fylla med massa gott, prova smaksatt färskost.

Tips

Kanske barnen gillar biffen fylld med härlig mozzarella.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Fläskkotlett med kantareller

(3)

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

(6)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(4)

Pasta bolognese

(36)

Fläsklägg med rotmos

(39)

Lammkebab med rotsaker och morotsraita

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies