Fruktsallad från D-flex

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 600 g nätmelon eller honungsmelon
  • 3 kiwi
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • 1 passionsfrukt
  • 1 dl mandel
  • 1 msk honung
  • 2.5 dl matyoghurt (10%)
  • 0.5 vaniljstång

Gör så här

  1. Skala och skär melon och kiwi i tärningar. Lägg i en skål tillsammans med hallon och blåbär. Gröp ur passionsfrukten och fördela i skålen.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna 1 min. Häll på honung och rör om. När honungen fastnat på mandlarna är de klara. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka mandeln grovt.
  3. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och blanda med yoghurten.
  4. Servera fruktsalladen med de honungsrostade mandlarna och vaniljyoghurt.

Tips

Du kan ta pressad citron och lite extra honung i stället för passionsfrukt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Kompott på jordgubbar och äpplen

(2)

Bananasplit med jordgubbssås

(14)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbssoppa

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g nätmelon eller honungsmelon
  • 3 kiwi
  • 125 g hallon
  • 125 g blåbär
  • 1 passionsfrukt
  • 1 dl mandel
  • 1 msk honung
  • 2.5 dl matyoghurt (10%)
  • 0.5 vaniljstång

Fruktsallad från D-flex

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär melon och kiwi i tärningar. Lägg i en skål tillsammans med hallon och blåbär. Gröp ur passionsfrukten och fördela i skålen.
  2. Hetta upp en stekpanna och rosta mandlarna 1 min. Häll på honung och rör om. När honungen fastnat på mandlarna är de klara. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka mandeln grovt.
  3. Skrapa ut fröna ur vaniljstången och blanda med yoghurten.
  4. Servera fruktsalladen med de honungsrostade mandlarna och vaniljyoghurt.

Tips

Du kan ta pressad citron och lite extra honung i stället för passionsfrukt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Kompott på jordgubbar och äpplen

(2)

Bananasplit med jordgubbssås

(14)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Jordgubbssoppa

(5)

Mangobowl med kokos

(8)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies