För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frukt- och nötkaka

Betyg (1-5):
3.75 (24 betyg)

Saftig och söt kaka med knapriga inslag.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 skalad mogen banan
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl torkad frukt i små bitar, t ex katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suktat
  • 1 dl grovhackade nötter

Gör så här

  1. Rör socker fett och socker poröst. Mosa banan och blanda i det. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, torkad frukt och nötter i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång bakform och släta till ytan. Lägg gärna på några hela nötkärnor som dekoration.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna och gärna ligga någon dag i plastpåse innan den skärs upp eller läggs i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-02

Hej Maria, hoppsan! Det var ju alldeles tokigt, nötter ska det såklart vara! Vi ser till att ändra :)

Maria

2019-09-01

"grovhackade nötkött": - Det var kul!

Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Små fikonpajer

(1)

Hemavans äppelkaka

(163)

Karamelliserade bananer

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Banan- och jordnötsglass

(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 skalad mogen banan
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl torkad frukt i små bitar, t ex katrinplommon, aprikoser, russin, syltade apelsinskal, suktat
  • 1 dl grovhackade nötter

Frukt- och nötkaka

Betyg (1-5):
3.75 (24 betyg)

Saftig och söt kaka med knapriga inslag.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör socker fett och socker poröst. Mosa banan och blanda i det. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, torkad frukt och nötter i en annan skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en smord och bröad avlång bakform och släta till ytan. Lägg gärna på några hela nötkärnor som dekoration.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt kakan kallna och gärna ligga någon dag i plastpåse innan den skärs upp eller läggs i frysen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-02

Hej Maria, hoppsan! Det var ju alldeles tokigt, nötter ska det såklart vara! Vi ser till att ändra :)

Maria

2019-09-01

"grovhackade nötkött": - Det var kul!

Liknande recept

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Hasselnötsformar

(0)

Grillade persikor med pistaschnötter

(5)

Små fikonpajer

(1)

Hemavans äppelkaka

(163)

Karamelliserade bananer

(4)

Banankaka med choklad och nötter

(16)

Banan- och jordnötsglass

(3)