Frukostvåfflor med kardemummablåbär

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Njut av lyxig frukost med nygräddade våfflor och blåbär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att jäsa under natten
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 1.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smält smör till gräddning
  • Rårörda blåbär:
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i 1 dl fingervarm mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  2. Låt stå i kylen under natten. Ska de stekas direkt, ersätt jästen med 1 tsk bakpulver.

Rårörda blåbär

  1. Rör ihop blåbär, socker och kardemumma tills blåbären tinat något och sockret smält.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll ¾–1 dl smet i järnet och grädda.
  3. Servera direkt med blåbär och toppa ev med extra florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 1.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smält smör till gräddning
  • Rårörda blåbär:
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Frukostvåfflor med kardemummablåbär

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Njut av lyxig frukost med nygräddade våfflor och blåbär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att jäsa under natten
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i 1 dl fingervarm mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  2. Låt stå i kylen under natten. Ska de stekas direkt, ersätt jästen med 1 tsk bakpulver.

Rårörda blåbär

  1. Rör ihop blåbär, socker och kardemumma tills blåbären tinat något och sockret smält.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll ¾–1 dl smet i järnet och grädda.
  3. Servera direkt med blåbär och toppa ev med extra florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Enkelt morotsbröd - Coop

(35)

Brytbröd med pumpa, zucchini eller morot - Coop

(13)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies