Frukostvåfflor med kardemummablåbär

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Njut av lyxig frukost med nygräddade våfflor och blåbär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att jäsa under natten
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smält smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Rårörda blåbär:
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i 1 dl fingervarm mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  2. Låt stå i kylen under natten. Ska de stekas direkt, ersätt jästen med 1 tsk bakpulver.

Rårörda blåbär

  1. Rör ihop blåbär, socker och kardemumma tills blåbären tinat något och sockret smält.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll ¾–1 dl smet i järnet och grädda.
  3. Servera direkt med blåbär och toppa ev med extra florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tekakor med havre

(22)

Surdegsbröd grundrecept

(25)

Brytbröd med frön

(20)

Hirsplättar

(3)

Citronmarmelad

(15)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Kesellasmoothie

(12)

Frukostbröd

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 msk smält smör till gräddning
  • 0.5 tsk salt
  • Rårörda blåbär:
  • 3 dl frysta blåbär
  • 2 tsk florsocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Frukostvåfflor med kardemummablåbär

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Njut av lyxig frukost med nygräddade våfflor och blåbär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid att jäsa under natten
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lös upp jästen i 1 dl fingervarm mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  2. Låt stå i kylen under natten. Ska de stekas direkt, ersätt jästen med 1 tsk bakpulver.

Rårörda blåbär

  1. Rör ihop blåbär, socker och kardemumma tills blåbären tinat något och sockret smält.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla med smör. Häll ¾–1 dl smet i järnet och grädda.
  3. Servera direkt med blåbär och toppa ev med extra florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tekakor med havre

(22)

Surdegsbröd grundrecept

(25)

Brytbröd med frön

(20)

Hirsplättar

(3)

Citronmarmelad

(15)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Kesellasmoothie

(12)

Frukostbröd

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies