
Frukostbullar
Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 1 dl linfrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpafrön
- 2 dl havrekli
- 3 dl dinkelmjöl
- 7 dl vetemjöl
- 1.5 dl grovhackade torkade aprikoser
- 1 dl grovhackade hasselnötter
- Till pensling:
- 1 uppvispat ägg
- 2 dl solrosfrön, eller pumpafrön
Gör så här
- Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
- Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
- Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
Liknande recept
Frukostbullar
Lyxa till frukosten med nyttiga och goda frallor fulla av frön, nötter och frukt.
Gör så här
- Rör ut jästen med ljummet vatten, cirka 37°, i en bunke eller degblandare. Tillsätt olja, frön, salt, havrekli och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig, 7-10 minuter för hand eller cirka 5 minuter med maskin. Tillsätt aprikoser och nötter mot slutet.
- Jäs under bakduk minst 1 timme. Dela degen i två delar och forma den till två längder. Skär varje längd i cirka 10 bitar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller pumpafrön.
- Jäs bullarna 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-10-28
Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den
2015-04-22
Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(
2015-01-30
Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!
2014-01-09
Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!
2013-08-18
Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.
2012-09-23
Lite väl mycket salt!!
2012-01-28
Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.
2012-01-10
Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".
2011-12-06
bra recept
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Ingegerd
2016-10-28
Jättegott bröd och bra att det inte är sirap eller socker i den
Alexandra
2015-04-22
Är det bara jag som inte lyckas få det här brödet att jäsa? Har nu gjort det två dagar i rad (envis!) och idag följde jag verkligen receptet exakt! Ändå har degen i princip inte jäst över huvud taget. Så besviken för frallorna ser ju jättegoda ut på bilden! :(
Nina
2015-01-30
Så himla gott =) men minska på saltet, byt ut hasselnötterna mot valnötter och ha i lite sirap. Mums!
Bodil
2014-01-09
Byt ut jästen mot surdegsgrund och få ett luftigare bröd. Minska saltet till en tsk så blir det nyttigare också!
Lisa
2013-08-18
Mitt favoritrecept på matbröd med frön. Ersätter torkade aprikoser och nötter med ytterligare frön. Dekorerar med både pumpafrön och solrosfrön.
Amanda
2012-09-23
Lite väl mycket salt!!
Linda
2012-01-28
Mitt favoritrecept sedan 2 år tillbaka! Supergott poch enkelt.
Astrid
2012-01-10
Lättbakade och mycket goda. Bra "tugg".
birgit
2011-12-06
bra recept