Frozen key lime pie

Betyg (1-5):
4.23 (26 betyg)

Frozen key lime pie är en underbar paj med fräsch och syrlig fyllning av kondenserad mjölk och lime.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 timmar i frysen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 225 g digestivekex, ca 16 st
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk, 1 burk
  • 2 lime finrivet skal och saft
  • Garnering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 skivad lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till ett smul och blanda med smöret.
  2. Tryck ut kexmassan i botten på en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt pajskalet kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden fluffig. Blanda kondenserad mjölk med saft och skal av lime i en bunke. Vänd ner grädden.
  2. Häll den jämna smeten i formen och frys ca 2 timmar eller över natten.

Garnering

  1. Vispa crème fraichen tjock och krämig med elvisp. Bred ut den över pajen. Garnera med tunna limeskivor och ev rivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-07-15

En av mina favoriter! Lätt att göra (även för en som annars inte bakar) och smidig att ta fram från frysen innan servering. Uppskattades av alla på midsommar. Jag brukar ta fram den eller lägga i kylen 30-60 min innan servering så den blir lite tinad. Jättegott att skiva jordgubbar på toppen istället för limeskivor.

Katla

2014-11-19

Fantastiskt god och superlätt att göra!

Karin

2014-07-05

Jag fick detta recept av min väninna Monica och hennes barnbarn Sara, tack det var en höjdare! Kan absolut rekommenderas.

Monica

2014-06-28

Detta recept fick jag från mitt barnbarn Sara 15 år, hon tyckte att jag skulle prova receptet, du kommer inte att ångra dig mormor, och det gjorde jag inte heller. Jag håller med Sara, den är SÅ god!

Bella

2014-03-18

Underbart god och dessutom snabb och enkel att göra!

maggie, 10 feb. 2014

2014-02-10

Underbart god, men svårt att vispa creme fraichen, så att den blir fluffig och inte rinner över.

Fia

2014-02-04

Jätte god och fräsch.

Kerstin

2014-01-27

Frisk, god, lättlagad och praktisk.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 225 g digestivekex, ca 16 st
  • 100 g smält smör
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk, 1 burk
  • 2 lime finrivet skal och saft
  • Garnering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 skivad lime

Frozen key lime pie

Betyg (1-5):
4.23 (26 betyg)

Frozen key lime pie är en underbar paj med fräsch och syrlig fyllning av kondenserad mjölk och lime.

Tillagningstid: 35 minuter + 2 timmar i frysen
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
14 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa kakorna till ett smul och blanda med smöret.
  2. Tryck ut kexmassan i botten på en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt pajskalet kallna.

Fyllning

  1. Vispa grädden fluffig. Blanda kondenserad mjölk med saft och skal av lime i en bunke. Vänd ner grädden.
  2. Häll den jämna smeten i formen och frys ca 2 timmar eller över natten.

Garnering

  1. Vispa crème fraichen tjock och krämig med elvisp. Bred ut den över pajen. Garnera med tunna limeskivor och ev rivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-07-15

En av mina favoriter! Lätt att göra (även för en som annars inte bakar) och smidig att ta fram från frysen innan servering. Uppskattades av alla på midsommar. Jag brukar ta fram den eller lägga i kylen 30-60 min innan servering så den blir lite tinad. Jättegott att skiva jordgubbar på toppen istället för limeskivor.

Katla

2014-11-19

Fantastiskt god och superlätt att göra!

Karin

2014-07-05

Jag fick detta recept av min väninna Monica och hennes barnbarn Sara, tack det var en höjdare! Kan absolut rekommenderas.

Monica

2014-06-28

Detta recept fick jag från mitt barnbarn Sara 15 år, hon tyckte att jag skulle prova receptet, du kommer inte att ångra dig mormor, och det gjorde jag inte heller. Jag håller med Sara, den är SÅ god!

Bella

2014-03-18

Underbart god och dessutom snabb och enkel att göra!

maggie, 10 feb. 2014

2014-02-10

Underbart god, men svårt att vispa creme fraichen, så att den blir fluffig och inte rinner över.

Fia

2014-02-04

Jätte god och fräsch.

Kerstin

2014-01-27

Frisk, god, lättlagad och praktisk.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Hallonsmoothie

(8)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies