För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg (1-5):
3.07 (30 betyg)

En perfekt avslutning på middagen eller huvudnumret på fikat. Frozen cheesecake med jordgubbar och lime passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i frysen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Fyllning:
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Till servering:
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 0.5 lime, skivad
  • 10 färska myntablad

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Fyllning:

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker. Mosa under uppvärmning tills sockret smält. Låt svalna. Separera äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna med elvisp till fast skum.
  2. Vispa grädden. Vispa cream cheese med socker, vaniljpulver, limeskal och äggulorna. Vänd först nergrädden och sedan äggvitorna i cream cheeseblandningen. Rör försiktigt och häll smeten i formen. Ringla i jordgubbssylten och dra sylten ett varv meden sked till ett fint mönster. Täck med plast och låt stå i frysen minst 4 tim.
  3. Ta ut ur frysen ca 15 min innan servering och garnera med jordgubbar, lime och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-30

Hej Kristine! Tack för att du påpekade det. Vi har gått igenom receptet igenom och nu ska det stämma. Det ska vara limeskal från 1 lime. Mvh Maja, redaktör

Kristine

2020-06-22

Receptet är inte komplett, det saknas 250 g jordgubbar och 0,5 dl socker vilket mosas till sylt (se en annan icke komplett version av receptet här https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/frozen-cheesecake-med-jordgubbar-och-lime/ ). Mängden limeskal anges inte heller. Kakan behöver stå framme ganska länge för att inte vara isig. Om jag skulle göra den igen skulle jag halvera mängden kardemumma och öka mängden socker för att bättra på konsistensen. Det blir förmodligen ingen andra gång.

Inger

2020-05-23

Bakade den här tårtan helt enligt receptet (och kokade sylten själv). Den blev jättegod med brytningen mellan lime och söta jordgubbar :-)

Stiiven Miikael Mandre

2020-04-22

Where is cheese. I bought cheese

Helena

2020-04-12

Inte nöjd.Blir isig och för lite sötma.

Susanne

2020-04-06

Så det är 250g jordgubbar som ska värmas upp och mosas, som står till serveringen? Eller hur mycket jordgubbar är det tänkt?

Checkbox Coop

2019-11-20

Hej Anne-Marie! Det är de mosade jordgubbarna som värms upp med socker som blir en sylt! Lycka till med bakandet!

Anne-Marie

2019-11-18

Jordgubbssylten finns inte angivet i receptet, bör läggas till och hur mycket man behöver :-)

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(41)

Chokladtoppar

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 10 digestivekex
  • 50 g smält smör
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • Fyllning:
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g cream cheese
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • Till servering:
  • 250 g jordgubbar, delade
  • 0.5 lime, skivad
  • 10 färska myntablad

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg (1-5):
3.07 (30 betyg)

En perfekt avslutning på middagen eller huvudnumret på fikat. Frozen cheesecake med jordgubbar och lime passar vid alla tillfällen.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i frysen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smör och kardemumma. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.

Fyllning:

  1. Lägg jordgubbarna i en kastrull med socker. Mosa under uppvärmning tills sockret smält. Låt svalna. Separera äggens gulor och vitor. Vispa äggvitorna med elvisp till fast skum.
  2. Vispa grädden. Vispa cream cheese med socker, vaniljpulver, limeskal och äggulorna. Vänd först nergrädden och sedan äggvitorna i cream cheeseblandningen. Rör försiktigt och häll smeten i formen. Ringla i jordgubbssylten och dra sylten ett varv meden sked till ett fint mönster. Täck med plast och låt stå i frysen minst 4 tim.
  3. Ta ut ur frysen ca 15 min innan servering och garnera med jordgubbar, lime och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-30

Hej Kristine! Tack för att du påpekade det. Vi har gått igenom receptet igenom och nu ska det stämma. Det ska vara limeskal från 1 lime. Mvh Maja, redaktör

Kristine

2020-06-22

Receptet är inte komplett, det saknas 250 g jordgubbar och 0,5 dl socker vilket mosas till sylt (se en annan icke komplett version av receptet här https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/frozen-cheesecake-med-jordgubbar-och-lime/ ). Mängden limeskal anges inte heller. Kakan behöver stå framme ganska länge för att inte vara isig. Om jag skulle göra den igen skulle jag halvera mängden kardemumma och öka mängden socker för att bättra på konsistensen. Det blir förmodligen ingen andra gång.

Inger

2020-05-23

Bakade den här tårtan helt enligt receptet (och kokade sylten själv). Den blev jättegod med brytningen mellan lime och söta jordgubbar :-)

Stiiven Miikael Mandre

2020-04-22

Where is cheese. I bought cheese

Helena

2020-04-12

Inte nöjd.Blir isig och för lite sötma.

Susanne

2020-04-06

Så det är 250g jordgubbar som ska värmas upp och mosas, som står till serveringen? Eller hur mycket jordgubbar är det tänkt?

Checkbox Coop

2019-11-20

Hej Anne-Marie! Det är de mosade jordgubbarna som värms upp med socker som blir en sylt! Lycka till med bakandet!

Anne-Marie

2019-11-18

Jordgubbssylten finns inte angivet i receptet, bör läggas till och hur mycket man behöver :-)

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(9)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Äppelsockerkaka

(41)

Chokladtoppar

(6)

Vit chokladtryffel

(39)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(3)

Krämig rabarberpannkaka

(8)