För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frozen cheesecake med hjortron

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Fantastisk god cheesecake med sötsyrliga hjortron. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 8 digestivekex
  • 150 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • Till garnering
  • 100 g hjortron
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med smöret. Tryck ut i en avlång form (1 ½ liter) klädd med bakplåtspapper.
  2. Vispa färskost och socker till en jämn smet. Rör i äggulorna en i taget. Vispa grädden, vänd ner i färskostsmeten.
  3. Tillsätt hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram cheesecaken minst 15 min före servering och ta ut den ur formen. Rör ihop hjortron och socker och garnera kakan med det, citronskal (endast det gula) och citronmeliss.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade hjortron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Stig! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Ingredienserna är nu tillbaka i listan. Mvh Maja (redaktör)

Stig

2020-02-28

2 dl socker saknas i ingredienslistan

Liknande recept

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Lingon- och marängpaj

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Blåbärscocotter

(19)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 50 g smör
  • 8 digestivekex
  • 150 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • 125 g hjortron
  • 1 vaniljstång
  • Till garnering
  • 100 g hjortron
  • 1 msk strösocker
  • 1 citron, finrivet skal
  • citronmeliss

Frozen cheesecake med hjortron

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Fantastisk god cheesecake med sötsyrliga hjortron. Recept ur kokboken Söndagsmiddag av Ann Söderlund och Sanna Lundell.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
8 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med smöret. Tryck ut i en avlång form (1 ½ liter) klädd med bakplåtspapper.
  2. Vispa färskost och socker till en jämn smet. Rör i äggulorna en i taget. Vispa grädden, vänd ner i färskostsmeten.
  3. Tillsätt hjortronen och skrapa ner vaniljstångens innehåll i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta fram cheesecaken minst 15 min före servering och ta ut den ur formen. Rör ihop hjortron och socker och garnera kakan med det, citronskal (endast det gula) och citronmeliss.

Tips

Det går bra att använda frysta tinade hjortron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Stig! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Ingredienserna är nu tillbaka i listan. Mvh Maja (redaktör)

Stig

2020-02-28

2 dl socker saknas i ingredienslistan

Liknande recept

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Lingon- och marängpaj

(4)

Mango- och jordgubbsslush

(6)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(69)

Blåbärscocotter

(19)

Pascha med hallon och blåbär

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(14)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)