
Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter
Betyg (1-5):
Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.
Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
- 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
- Fyllning
- 3 ägg
- 300 g cream cheese
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 200 g mjölkchoklad, grovriven
- Topping
- 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
- 3 msk vispgrädde
- 0.5 dl salta jordnötter
Gör så här
- Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
- Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
- Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
- Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.
Liknande recept
Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter
Betyg (1-5):
Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.
Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
- Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
- Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
- Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-01-31
Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet
2018-07-08
Fantastiskt smarrigt
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Rosanna
2020-01-31
Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet
Maria
2018-07-08
Fantastiskt smarrigt