Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg (1-5):
4.38 (21 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Påskens morotstårta - Coop

(25)

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung - Coop

(23)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch - Coop

(25)

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg (1-5):
4.38 (21 betyg)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Påskens morotstårta - Coop

(25)

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung - Coop

(23)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch - Coop

(25)

Nötig cheesecake med vaniljhonung - Coop

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies