Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosanna

2020-01-31

Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet

Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 250 g salta jordnötter, hackade (3 dl)
  • 200 g karamelliserad mjölk, en halv burk
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad, grovriven
  • Topping
  • 200 g karamelliserad mjölk en halv burk
  • 3 msk vispgrädde
  • 0.5 dl salta jordnötter

Frozen Cheesecake med choklad och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Receptet hittar du även i boken "Baka med godis" av Jenny Warsén och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 25 min + 5 timmar i frysen
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda jordnötter med karamelliserad mjölk och bred ut ett jämnt lager i en form med löstagbara kanter, 24–26 cm i diameter. Tryck gärna upp lite även på kanterna.
  2. Separera äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Blanda ner cream cheese, socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och rör ihop till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med ren och torr bunke och visp. Vispa grädden fluffig. Rör ner grädden och den rivna chokladen i äggulesmeten. Vänd sist ner äggvitan varsamt.
  4. Fördela smeten över bottnen och täck med plast. Låt stå i frysen minst 5 timmar. Ta ut cheesecaken ca 20 min före servering.
  5. Blanda karamelliserad mjölk och grädde till en tjock kolasås. Lossa kanterna och bred kolasåsen över kakan. Strö över jordnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rosanna

2020-01-31

Så sjukt god, alla gäster på nyår ville ha receptet

Maria

2018-07-08

Fantastiskt smarrigt

Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Bakad brietårta med pistagenötter, torkad frukt och honung

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Cheesecake med vaniljhonung

Betyg
Betyg
(27)