Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg (1-5):
3.8 (25 betyg)

Lent krämig "glass" med knaprig crunch.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Crunch
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • Apelsinkolasås
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • konjak eller cointreau

Gör så här

  1. Riv ner apelsinskalet till cheesecaken i en skål och vispa ihop med cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en jämn smet.

Crunch:

  1. Stek havregryn och hasselnötter i smör och socker i stekpanna på medelvärme till fin färg och tills sockret har smält. Rör hela tiden.
  2. Häll cheesecake-smeten i stora muffinsformar och toppa med crunchet. Låt stå i frysen minst 3 timmar. Mät upp alla ingredienser utom smör och konjak till såsen i en kastrull och låt sjuda till en kolaliknande konsistens.
  3. Rör ner smöret och smaka ev av med konjak. Ta bort muffinspapperet på varje cheesecake och lägg upp på assietter. Låt stå en stund så att de mjuknar något. Ringla över såsen ljummen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(14)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(11)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(8)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 2 apelsiner, finrivet skal
  • 300 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • Crunch
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • Apelsinkolasås
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • konjak eller cointreau

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg (1-5):
3.8 (25 betyg)

Lent krämig "glass" med knaprig crunch.

Tillagningstid: 30 min + minst 3 tim i frysen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv ner apelsinskalet till cheesecaken i en skål och vispa ihop med cream cheese, grädde, florsocker och vaniljpulver till en jämn smet.

Crunch:

  1. Stek havregryn och hasselnötter i smör och socker i stekpanna på medelvärme till fin färg och tills sockret har smält. Rör hela tiden.
  2. Häll cheesecake-smeten i stora muffinsformar och toppa med crunchet. Låt stå i frysen minst 3 timmar. Mät upp alla ingredienser utom smör och konjak till såsen i en kastrull och låt sjuda till en kolaliknande konsistens.
  3. Rör ner smöret och smaka ev av med konjak. Ta bort muffinspapperet på varje cheesecake och lägg upp på assietter. Låt stå en stund så att de mjuknar något. Ringla över såsen ljummen och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime - Coop

(14)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(11)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies