Fröknäcke på röda linser

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Underbart goda knäckebröd med solrosfrön, pumpakärnor och röda linser.

Tillagningstid: 40 min + 1 timme att blötlägga
Ugnstemperatur:175º
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt, att strö över

Gör så här

  1. Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 timme. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja.
  2. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och bryt i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-11-28

Ett av de godaste fröknäckena jag bakat! Följde receptet till punkt och pricka, viktigt att smeten är jämntjock och inte tjockare i mitten.

Coop

2019-11-13

Hej Pia! Det räcker med fiberhusk! Lycka till i köket!

Maria

2019-11-09

Jag tycker det brukar lyckas varje gång. Det gäller dock att vara noga med att få det jämnt så allt blir gräddat igenom. Lite pilligt men det går. Det brukar gå åt superfort hos oss

Pia

2019-11-08

Behövs inte typ majsmjöl el liknande?....

Maria

2019-09-20

Nyttigt, enkelt och gott! Dock fick de stanna kvar i ugnen medan den svalnade.

Lotta

2019-08-02

Supergoda och frasiga!

Charlotte

2019-07-28

Mina blev bra, inte så frasiga men fina och goda.

Coop

2019-07-05

Hej Ewy, vad tråkigt att det inte blev bra. Receptet är som sagt provlagat flera gånger men det finns flera faktorer som kan spela in såklart.

Ewy

2019-07-04

Hej. Håller med Birgitta att det kan användas som mysli. Något bröd blev det inte - bara smul. (Använde torkade röda linser.)

Coop

2019-07-01

Hej Janne, vad tråkigt, är det likadant när knäcket svalnat? Receptet stämmer, men självklart har ugnar lite olika effekt vilket kan påverka resultatet. Hälsar Elsa, webbredaktör

Janne

2019-06-30

Fröknäcket torkar inte, är mjukt i mitten, trots extra tid i ugnen.

Yvonne

2019-06-28

Låt degen svälla ca 5 minuter innan du trycker ut den på plåten. Jag har just bakat enligt receptet och det gick bra

Coop

2019-06-20

Hej Birgitta, fröknäcket är provlagat flera gånger och receptet stämmer. Visst har du använt torkade linser? /Elsa, webbredaktör

Birgitta

2019-06-18

Måste vara något fel på receptet! Blir väldigt vattnet och helt omöjligt att breda ut. Men god som mysli. Är det mjöl som är glömt eller skall det vara 2 dl istället för 2 msk fiberhusk?????

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt, att strö över

Fröknäcke på röda linser

Betyg (1-5):
3.91 (11 betyg)

Underbart goda knäckebröd med solrosfrön, pumpakärnor och röda linser.

Tillagningstid: 40 min + 1 timme att blötlägga
Ugnstemperatur:175º
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 timme. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja.
  2. Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och bryt i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2019-11-28

Ett av de godaste fröknäckena jag bakat! Följde receptet till punkt och pricka, viktigt att smeten är jämntjock och inte tjockare i mitten.

Coop

2019-11-13

Hej Pia! Det räcker med fiberhusk! Lycka till i köket!

Maria

2019-11-09

Jag tycker det brukar lyckas varje gång. Det gäller dock att vara noga med att få det jämnt så allt blir gräddat igenom. Lite pilligt men det går. Det brukar gå åt superfort hos oss

Pia

2019-11-08

Behövs inte typ majsmjöl el liknande?....

Maria

2019-09-20

Nyttigt, enkelt och gott! Dock fick de stanna kvar i ugnen medan den svalnade.

Lotta

2019-08-02

Supergoda och frasiga!

Charlotte

2019-07-28

Mina blev bra, inte så frasiga men fina och goda.

Coop

2019-07-05

Hej Ewy, vad tråkigt att det inte blev bra. Receptet är som sagt provlagat flera gånger men det finns flera faktorer som kan spela in såklart.

Ewy

2019-07-04

Hej. Håller med Birgitta att det kan användas som mysli. Något bröd blev det inte - bara smul. (Använde torkade röda linser.)

Coop

2019-07-01

Hej Janne, vad tråkigt, är det likadant när knäcket svalnat? Receptet stämmer, men självklart har ugnar lite olika effekt vilket kan påverka resultatet. Hälsar Elsa, webbredaktör

Janne

2019-06-30

Fröknäcket torkar inte, är mjukt i mitten, trots extra tid i ugnen.

Yvonne

2019-06-28

Låt degen svälla ca 5 minuter innan du trycker ut den på plåten. Jag har just bakat enligt receptet och det gick bra

Coop

2019-06-20

Hej Birgitta, fröknäcket är provlagat flera gånger och receptet stämmer. Visst har du använt torkade linser? /Elsa, webbredaktör

Birgitta

2019-06-18

Måste vara något fel på receptet! Blir väldigt vattnet och helt omöjligt att breda ut. Men god som mysli. Är det mjöl som är glömt eller skall det vara 2 dl istället för 2 msk fiberhusk?????

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies