
Fröknäcke på röda linser
Underbart goda knäckebröd med solrosfrön, pumpakärnor och röda linser.
- 1 dl torkade röda linser
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 0.5 dl sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 dl kokhett vatten
- 0.5 dl olivolja
- 1 tsk flingsalt, att strö över
Gör så här
- Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 timme. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja.
- Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och bryt i bitar.
Fröknäcke på röda linser
Underbart goda knäckebröd med solrosfrön, pumpakärnor och röda linser.
Gör så här
- Lägg linserna i ljummet vatten och låt stå 1 timme. Skölj av ordentligt och låt rinna av. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna med linserna. Rör ner vatten och olja.
- Tryck ut degen så tunt det går på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna och bryt i bitar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-08-31
För mycket olja.
2020-05-18
Såååååå gott knäckebröd! Det blev helt perfekt! Tack Coop 😀
2020-03-27
Beroendeframkallande! Jag stängde av ugnen och lät dom stå kvar. Då blev de hårda.
2019-12-21
Det bästa och lättast att göra av alla de olika fröbröden jag provat. En klar favorit 🤗
2019-11-28
Ett av de godaste fröknäckena jag bakat! Följde receptet till punkt och pricka, viktigt att smeten är jämntjock och inte tjockare i mitten.
2019-11-13
Hej Pia! Det räcker med fiberhusk! Lycka till i köket!
2019-11-09
Jag tycker det brukar lyckas varje gång. Det gäller dock att vara noga med att få det jämnt så allt blir gräddat igenom. Lite pilligt men det går. Det brukar gå åt superfort hos oss
2019-11-08
Behövs inte typ majsmjöl el liknande?....
2019-09-20
Nyttigt, enkelt och gott! Dock fick de stanna kvar i ugnen medan den svalnade.
2019-08-02
Supergoda och frasiga!
2019-07-28
Mina blev bra, inte så frasiga men fina och goda.
2019-07-05
Hej Ewy, vad tråkigt att det inte blev bra. Receptet är som sagt provlagat flera gånger men det finns flera faktorer som kan spela in såklart.
2019-07-04
Hej. Håller med Birgitta att det kan användas som mysli. Något bröd blev det inte - bara smul. (Använde torkade röda linser.)
2019-07-01
Hej Janne, vad tråkigt, är det likadant när knäcket svalnat? Receptet stämmer, men självklart har ugnar lite olika effekt vilket kan påverka resultatet. Hälsar Elsa, webbredaktör
2019-06-30
Fröknäcket torkar inte, är mjukt i mitten, trots extra tid i ugnen.
2019-06-28
Låt degen svälla ca 5 minuter innan du trycker ut den på plåten. Jag har just bakat enligt receptet och det gick bra
2019-06-20
Hej Birgitta, fröknäcket är provlagat flera gånger och receptet stämmer. Visst har du använt torkade linser? /Elsa, webbredaktör
2019-06-18
Måste vara något fel på receptet! Blir väldigt vattnet och helt omöjligt att breda ut. Men god som mysli. Är det mjöl som är glömt eller skall det vara 2 dl istället för 2 msk fiberhusk?????
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anne
2020-08-31
För mycket olja.
Sofia Charlott
2020-05-18
Såååååå gott knäckebröd! Det blev helt perfekt! Tack Coop 😀
Pia
2020-03-27
Beroendeframkallande! Jag stängde av ugnen och lät dom stå kvar. Då blev de hårda.
Barbro
2019-12-21
Det bästa och lättast att göra av alla de olika fröbröden jag provat. En klar favorit 🤗
Anna
2019-11-28
Ett av de godaste fröknäckena jag bakat! Följde receptet till punkt och pricka, viktigt att smeten är jämntjock och inte tjockare i mitten.
2019-11-13
Hej Pia! Det räcker med fiberhusk! Lycka till i köket!
Maria
2019-11-09
Jag tycker det brukar lyckas varje gång. Det gäller dock att vara noga med att få det jämnt så allt blir gräddat igenom. Lite pilligt men det går. Det brukar gå åt superfort hos oss
Pia
2019-11-08
Behövs inte typ majsmjöl el liknande?....
Maria
2019-09-20
Nyttigt, enkelt och gott! Dock fick de stanna kvar i ugnen medan den svalnade.
Lotta
2019-08-02
Supergoda och frasiga!
Charlotte
2019-07-28
Mina blev bra, inte så frasiga men fina och goda.
2019-07-05
Hej Ewy, vad tråkigt att det inte blev bra. Receptet är som sagt provlagat flera gånger men det finns flera faktorer som kan spela in såklart.
Ewy
2019-07-04
Hej. Håller med Birgitta att det kan användas som mysli. Något bröd blev det inte - bara smul. (Använde torkade röda linser.)
2019-07-01
Hej Janne, vad tråkigt, är det likadant när knäcket svalnat? Receptet stämmer, men självklart har ugnar lite olika effekt vilket kan påverka resultatet. Hälsar Elsa, webbredaktör
Janne
2019-06-30
Fröknäcket torkar inte, är mjukt i mitten, trots extra tid i ugnen.
Yvonne
2019-06-28
Låt degen svälla ca 5 minuter innan du trycker ut den på plåten. Jag har just bakat enligt receptet och det gick bra
2019-06-20
Hej Birgitta, fröknäcket är provlagat flera gånger och receptet stämmer. Visst har du använt torkade linser? /Elsa, webbredaktör
Birgitta
2019-06-18
Måste vara något fel på receptet! Blir väldigt vattnet och helt omöjligt att breda ut. Men god som mysli. Är det mjöl som är glömt eller skall det vara 2 dl istället för 2 msk fiberhusk?????