Fröknäcke med majsmjöl

Betyg (1-5):
4.17 (35 betyg)

Om du inte har provat att göra eget fröknäcke med majsmjöl är det på tiden – det är så gott och knaprigt! Blanda goda fröer med vatten och mjöl, tryck ut på en plåt och låt sedan ugnen sköta resten!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 0.8 dl solrosfrön
  • 0.8 dl pumpakärnor
  • 0.8 dl sesamfrön
  • 0.5 dl chiafrön, lin eller psylliumfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl hett vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn smet. Tryck ut smeten tunnt med blöta händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Bryt sönder i bitar i önskad storlek. Servera med smör och smarrigt pålägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-11-13

Tog de fröer jag hittade. Det var mest solrosfrön, lite sesam och anpassade mängden majsmjöl. Två matskedar rapsolja lite fänkål och kummin samt salt rörde jag ihop med det heta vattnet. Kanske tack vare oljan gick det lätt att vika över plåtpapper och trycka ut degen. Återstår provsmakning!

Nathalie

2018-09-20

Gör ofta detta recept. Gått som tillbehör till det mesta. Även gått med hummus på. Har provat med både majmjöl och rismjöl och båda fungerar lika bra.

Susann

2017-09-09

Prova att byta ut 1/2 dl vatten mot rapsolja så får det engod smak

Anne-Marie

2017-04-16

Jag har testat med mandelmjöl och det fungerade utmärkt.

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Yvonne: Nej tyvärr, mandelmjöl binder inte, det skulle möjligtvis kunna gå med rismjöl men det är ej provlagat.

Yvonne

2016-11-17

Visst går det att byta majsmjöl mot mandelmjöl?

Liknande recept

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Lättbakade baguetter

(7)

Grova frukostbullar

(84)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Brytbröd med frön

(20)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Proteinrikt hälsobröd

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 0.8 dl solrosfrön
  • 0.8 dl pumpakärnor
  • 0.8 dl sesamfrön
  • 0.5 dl chiafrön, lin eller psylliumfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl hett vatten
  • 1 tsk salt

Fröknäcke med majsmjöl

Betyg (1-5):
4.17 (35 betyg)

Om du inte har provat att göra eget fröknäcke med majsmjöl är det på tiden – det är så gott och knaprigt! Blanda goda fröer med vatten och mjöl, tryck ut på en plåt och låt sedan ugnen sköta resten!

Tillagningstid: 15 min + 1 timme i ugn
Ugnstemperatur:150º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn smet. Tryck ut smeten tunnt med blöta händer på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Bryt sönder i bitar i önskad storlek. Servera med smör och smarrigt pålägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie

2018-11-13

Tog de fröer jag hittade. Det var mest solrosfrön, lite sesam och anpassade mängden majsmjöl. Två matskedar rapsolja lite fänkål och kummin samt salt rörde jag ihop med det heta vattnet. Kanske tack vare oljan gick det lätt att vika över plåtpapper och trycka ut degen. Återstår provsmakning!

Nathalie

2018-09-20

Gör ofta detta recept. Gått som tillbehör till det mesta. Även gått med hummus på. Har provat med både majmjöl och rismjöl och båda fungerar lika bra.

Susann

2017-09-09

Prova att byta ut 1/2 dl vatten mot rapsolja så får det engod smak

Anne-Marie

2017-04-16

Jag har testat med mandelmjöl och det fungerade utmärkt.

Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Yvonne: Nej tyvärr, mandelmjöl binder inte, det skulle möjligtvis kunna gå med rismjöl men det är ej provlagat.

Yvonne

2016-11-17

Visst går det att byta majsmjöl mot mandelmjöl?

Liknande recept

Overnight oats med plommonkompott

(0)

Lättbakade baguetter

(7)

Grova frukostbullar

(84)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Brytbröd med frön

(20)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Proteinrikt hälsobröd

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies