Friterat ägg med citron- och dillmajo

Friterat ägg med citron- och dillmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Underbart goda friterade ägg som toppas med en citronmajo och serveras med kallrökt lax. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt
  • Citron- och dillmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 300 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med gräddfil, dill och citron. Smaka av med salt.
  2. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  3. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  4. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°.
  5. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.
  6. Servera med majon och kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Friterat ägg med citron- och dillmajo
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt
  • Citron- och dillmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 300 g kallrökt lax

Friterat ägg med citron- och dillmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Underbart goda friterade ägg som toppas med en citronmajo och serveras med kallrökt lax. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med gräddfil, dill och citron. Smaka av med salt.
  2. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  3. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  4. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°.
  5. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.
  6. Servera med majon och kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!