Friterat ägg med citron- och dillmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Underbart goda friterade ägg som toppas med en citronmajo och serveras med kallrökt lax. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt
  • Citron- och dillmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 300 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med gräddfil, dill och citron. Smaka av med salt.
  2. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  3. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  4. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°.
  5. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.
  6. Servera med majon och kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 7 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl panko ströbröd
  • 1 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • flingsalt
  • Citron- och dillmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • salt
  • Till servering
  • 300 g kallrökt lax

Friterat ägg med citron- och dillmajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Underbart goda friterade ägg som toppas med en citronmajo och serveras med kallrökt lax. Perfekt till midsommarlunchen.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med gräddfil, dill och citron. Smaka av med salt.
  2. Lägg 6 ägg i en kastrull med kallt vatten och koka upp. Låt koka 5 min till en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.
  3. Rulla äggen i mjöl, lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  4. Häll tillräckligt med olja i en kastrull för att täcka äggen. Hetta upp till 160°.
  5. Fritera två ägg i taget till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.Dela äggen och smula över liteflingsalt på gulan.
  6. Servera med majon och kallrökt lax.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxsashimi med sesamfrön

Betyg
Betyg
(27)