Friterade potatisbullar

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Frasiga knyten med indiska smaker som koriander, spiskummin och gurkmeja. Bra munsbit till plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 350 g grovriven potatis
  • 1 majskolv
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ansade och finhackade knipplökar
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 0.5 liter olja

Gör så här

  1. Krama vätskan ur den rivna potatisen. Lösgör de råa majskornen från själva kolven med en kniv. Blanda alla ingredienser. Forma 16 små bollar av den lösa smeten. Värm oljan i en fritös eller kastrull med höga kanter. Släpp ned en bit vitt bröd.
  2. När det flyter upp är oljan lagom varm. Fritera bollarna gyllenbruna, 2-3 minuter, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Obs!

  1. Det går inte att ersätta råa, torra majskorn från färsk majs med burkmajs, då blir smeten för lös.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(10)

Örtvåfflor med brie

(13)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Keselladipp

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 350 g grovriven potatis
  • 1 majskolv
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 4 ansade och finhackade knipplökar
  • 1 tsk salt
  • Till fritering:
  • 0.5 liter olja

Friterade potatisbullar

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Frasiga knyten med indiska smaker som koriander, spiskummin och gurkmeja. Bra munsbit till plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krama vätskan ur den rivna potatisen. Lösgör de råa majskornen från själva kolven med en kniv. Blanda alla ingredienser. Forma 16 små bollar av den lösa smeten. Värm oljan i en fritös eller kastrull med höga kanter. Släpp ned en bit vitt bröd.
  2. När det flyter upp är oljan lagom varm. Fritera bollarna gyllenbruna, 2-3 minuter, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Obs!

  1. Det går inte att ersätta råa, torra majskorn från färsk majs med burkmajs, då blir smeten för lös.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Gratinerade vitlökschampinjoner

(10)

Örtvåfflor med brie

(13)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Keselladipp

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies