Friterade kycklingben

Betyg (1-5):
3.22 (23 betyg)

Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg kycklingben
  • 140 g frityrmix
  • 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
  • Servering:
  • 1 påse nachochips
  • 1 burk salsasås
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingbenen.
  2. Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
  4. Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

Servering

  1. Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.

Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Barnens kycklingpizza

(10)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Juliga kycklingköttbullar

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kycklingben
  • 140 g frityrmix
  • 4 dl panko ströbröd eller kokosflingor
  • 1 msk flingsalt
  • 1 liter frityrolja, majs eller solrosolja
  • Servering:
  • 1 påse nachochips
  • 1 burk salsasås
  • 3 dl gräddfil

Friterade kycklingben

Betyg (1-5):
3.22 (23 betyg)

Knaprig kyckling är gott och en given succé bland barnen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingbenen.
  2. Blanda frityrmixen med vatten i en skål enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ströbröd och flingsalt på en tallrik.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader.
  4. Doppa kycklingdelarna först i frityrsmeten och sedan i ströbrödet. Lägg dem direkt i den heta oljan. Fritera ett par bitar i taget, cirka 10 minuter. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

Servering

  1. Servera kycklingbitarna med nachochips, salsa och gräddfil.

Tips

Använd en stektermometer för att mäta oljans temperatur. Eller lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Den ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Crispy chicken med bbq-sås

(3)

Grillspett med kyckling och kryddig korv

(18)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Asiatiska kycklingpannkakor

(3)

Barnens kycklingpizza

(10)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies