Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
3 (4 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies