Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2020-09-03

Byt ut vattnet mot en god öl. Blir lite fylligare smak friteringen. Rostade cashewnötter till var också ett gott tips!

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.29 (7 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agnes

2020-09-03

Byt ut vattnet mot en god öl. Blir lite fylligare smak friteringen. Rostade cashewnötter till var också ett gott tips!

Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)