

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris
Betyg (1-5):
Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 3 dl jasminris
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2 dl iskallt vatten
- 360 g kräftstjärtar, avrunna
- neutral olja, till fritering
- Till servering
- 200 g vitkål, i bitar
- neutral olja
- 1 tsk flingsalt
- 2 dl sweet chilisås
- 1 lime, finrivet skal och saft
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
- Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
- Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.
Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.
Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris
Betyg (1-5):
Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
- Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
- Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.
Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!