Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • 360 g kräftstjärtar, avrunna
  • neutral olja, till fritering
  • Till servering
  • 200 g vitkål, i bitar
  • neutral olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl sweet chilisås
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Fluffiga friterade kräftstjärtar med stekt kål och sweet chilisås.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta.
  3. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Tips

Om du saknar termometer kan du sticka ner skaftet på en träslev i oljan. Oljan är lagom varm när det bubblar ordentligt kring skaftet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(1)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies