Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
3.84 (57 betyg)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddiga honungsribs

(17)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Pumpapaj

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
3.84 (57 betyg)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddiga honungsribs

(17)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(12)

Pumpapaj

(13)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies