Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
3.84 (57 betyg)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g extra fast tofu
  • 50 g smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk rörsocker
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 0.5 liter neutral olja till fritering
  • 1 msk skalade sesamfrön
  • 2 strimlade salladslökar

Friterad tofu i het och kryddig sås

Betyg (1-5):
3.84 (57 betyg)

Soja, ingefära, chili ... Så gott!

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg tofun på hushållspapper att rinna av.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i smör tills allt är mjukt men utan att det tar färg. Häll i ingefära, soja och socker och låt sjuda 2–3 min.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 180°. Skär tofun i ca 2 cm stora tärningar. Vänd dem i majsmjölet. Fritera tills gyllene och frasiga i oljan, låt rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna. Vänd runt tofubitarna i såsen och lägg upp på ett fat. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-11-08

Gott men jag föredrar att vända runt tofun i frityrsmet innan.

Erica

2015-12-26

Vilka har testat denna rätt? ☺ och vilket betyg får den? Letar vegetariska rätter till min 15-åriga dotter som nyligen blivit vegetarian. Inte helt lätt att hitta sånt som funkar till henne, alltid varit väldigt kräsen 😕

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies