
Friterad pacaya
Betyg (1-5):
Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 dl vatten
- 1 ägg, endast vitan
- 4 endiver eller pacaya
- 1 liter neutral olja t ex matolja
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- tortillas
- hackad färsk koriander
Gör så här
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
- Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!
Servering
Servera med tortillas och hackad färsk
koriander.
Liknande recept
Friterad pacaya
Betyg (1-5):
Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
- Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
- Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!
Servering
Servera med tortillas och hackad färsk
koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!