För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Friterad pacaya

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 4 endiver eller pacaya
  • 1 liter neutral olja t ex matolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillas
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
  2. Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  4. Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!

Servering

Servera med tortillas och hackad färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Enkel linssoppa

(17)

Grillade havskräftor

(6)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl vatten
  • 1 ägg, endast vitan
  • 4 endiver eller pacaya
  • 1 liter neutral olja t ex matolja
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • tortillas
  • hackad färsk koriander

Friterad pacaya

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

Friterad pacaya eller endive är traditionell påskmat i Guatemala.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn konsistens. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner den i smeten.
  2. Dela endiverna på längden och doppa dem i frityrsmeten.
  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180 grader. Använd stektermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på cirka 1 minut.
  4. Stäng av spisfläkten. Fritera endiverna 2–4 minuter och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Obs! Om oljan blir för het kan den börja brinna, ha ett lock i beredskap!

Servering

Servera med tortillas och hackad färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(3)

Rödgrön caesar coleslaw

(2)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(4)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)

Enkel linssoppa

(17)

Grillade havskräftor

(6)

Wrap med grillade grönsaker, kyckling och tzatziki

(12)