Friterad fisk med sötpotatis-fries

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Här är fisken doppad i en frityrsmetinnan den friteras. Supergott!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skärsötpotatisen i stavar. Vänd runt i oljapå en plåt med bakplåtspapper ochsalta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarnamed hushållspapper. Salta och peppra.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, hälli iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrullmed höga kanter. Doppa en fiskbit i tageti smeten så att hela fisken blir täckt ochsläpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.Servera fisken genast med sötpotatisfries,srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Friterad fisk med sötpotatis-fries
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g torsk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • Sötpotatis-fries
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Till servering
  • srirachasås
  • majonnäs
  • lime, i klyftor

Friterad fisk med sötpotatis-fries

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Här är fisken doppad i en frityrsmetinnan den friteras. Supergott!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skärsötpotatisen i stavar. Vänd runt i oljapå en plåt med bakplåtspapper ochsalta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarnamed hushållspapper. Salta och peppra.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, hälli iskallt vatten och rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp oljan till 160° i en kastrullmed höga kanter. Doppa en fiskbit i tageti smeten så att hela fisken blir täckt ochsläpp direkt ner i kastrullen.
  4. Fritera till fin färg, 3–4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av.Servera fisken genast med sötpotatisfries,srirachasås, majonnäs och lime.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)