Friterad falafel

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

De här frasiga kikärtsbollarna är godast att äta nyfriterade.

Tillagningstid: 45 min + 8 tim blötläggning
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g torkade kikärtor
  • 4 salladslökar
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.75 dl hackad mynta
  • 1.5 dl nötkött, t ex valnötter, mandel, pistaschnötter
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter rapsolja till fritering

Gör så här

  1. Blötlägg kikärterna minst 8 timmar men gärna över natten. Häll av vattnet.
  2. Mixa kikärterna med övriga ingredienser i omgångar i en matberedare till en jämn massa. Blir det trögt för maskinen, späd med lite vatten eller citronsaft.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Forma pingisbollsstora bollar av smeten och fritera några i taget tills de är gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Servara med hummus, bröd och kanske en yoghurtsås.

Tips

Använd både det gröna och det vita på salladslöken. Den kan också bytas ut mot annan lök. Det går bra att bara använda en ört.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-30

Hej Eva! Använde du torkade kikärtor? Annars faller de lätt isär. hälsar Elsa, webbredaktör

Eva

2019-04-29

Dom löstes upp i oljan? Vad gjorde vi fel?

Eva

2016-03-24

Kan rekommenderas - jättegoda! En arbetskamrat sade att det var de godaste han ätit!

Britt W.

2016-01-18

Kanon härligt, enorm aptit med massor av goda ord

Liknande recept

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Laxtaco

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g torkade kikärtor
  • 4 salladslökar
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.75 dl hackad mynta
  • 1.5 dl nötkött, t ex valnötter, mandel, pistaschnötter
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1 msk malen spiskummin
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter rapsolja till fritering

Friterad falafel

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

De här frasiga kikärtsbollarna är godast att äta nyfriterade.

Tillagningstid: 45 min + 8 tim blötläggning
30 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg kikärterna minst 8 timmar men gärna över natten. Häll av vattnet.
  2. Mixa kikärterna med övriga ingredienser i omgångar i en matberedare till en jämn massa. Blir det trögt för maskinen, späd med lite vatten eller citronsaft.
  3. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till 180°. Forma pingisbollsstora bollar av smeten och fritera några i taget tills de är gyllene, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

Servara med hummus, bröd och kanske en yoghurtsås.

Tips

Använd både det gröna och det vita på salladslöken. Den kan också bytas ut mot annan lök. Det går bra att bara använda en ört.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-04-30

Hej Eva! Använde du torkade kikärtor? Annars faller de lätt isär. hälsar Elsa, webbredaktör

Eva

2019-04-29

Dom löstes upp i oljan? Vad gjorde vi fel?

Eva

2016-03-24

Kan rekommenderas - jättegoda! En arbetskamrat sade att det var de godaste han ätit!

Britt W.

2016-01-18

Kanon härligt, enorm aptit med massor av goda ord

Liknande recept

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(1)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Laxtaco

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies