
Friterad blomkål med tahinidipp
Betyg (1-5):
En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (11)
- 600 g blomkål
- 6 dl rapsolja (fritering)
- flingsalt
- chiliflakes
- 0.5 citron
- Tahinisås
- 1.5 dl tahini
- 1 citron, pressad saft
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 dl vatten
- 0.5 dl färsk persilja, finhackad
- salt
Gör så här
- Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
- Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
- Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.
Liknande recept
Friterad blomkål med tahinidipp
Betyg (1-5):
En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada
Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
- Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
- Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!