Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Rostad majssallad

(2)

Dipp verde

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Grillad bruschetta med aubergine

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Svart bönsallad

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

(18)

Rostad majssallad

(2)

Dipp verde

(1)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Grillad bruschetta med aubergine

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Svart bönsallad

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies