Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokado-örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g blomkål
  • 6 dl rapsolja (fritering)
  • flingsalt
  • chiliflakes
  • 0.5 citron
  • Tahinisås
  • 1.5 dl tahini
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl färsk persilja, finhackad
  • salt

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En supergod klassisk libanesisk rätt gjord på blomkål och som är helt vegansk. Recept av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 30 min
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tahinisås: Mixa tahinin (sesampasta) med citronsaft och vitlök. Tillsätt vatten tills såsen känns len och krämig. Rör ner persiljan och smaka av med salt.
  2. Plocka buketter av blomkålen och hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till en temperatur på ca 180˚.
  3. Fritera blomkålen till fin färg, ca 5 min, och låt rinna av på hushållspapper. Salta och strö ev över chiliflakes. Pressa över citronsaft och doppa i såsen vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad blomkål med jordnötssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Avokado-örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chilikyckling-fajitas

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pickles

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Insalata caprese

Betyg
Betyg
(1)