Frikadeller kokta i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (23 betyg)

Frikadeller i tomatsås, en favorit som funkar perfekt som festmiddag, med massor av härlig parmesan till.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl finriven parmesan
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 gula lökar, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 3 dl finriven parmesan
  • färsk basilika eller persilja

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt sjuda ca 15 min.
  2. Rör ihop mjölk, ägg och ströbröd. Tillsätt lammfärs, lök, parmesan, persilja, vitlök, citronskal och salt. Blanda och forma smeten till runda små bollar.
  3. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda ca 15 min till. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i saltat vatten och servera med grytan och riven parmesan. Toppa med basilika eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2020-10-26

Alltså: Svingott! Äkta Lady & Lufsen-käk med massor av smak.

Adam

2020-09-04

Hur mkt citronskal hade varit bra också

Adam

2020-09-04

Parmesan och lök är fortfarande inte med i ingredienslistan för frikadellerna

Stina

2020-03-08

Mycket gott, många ingredienser vilket inte gör det till en vardagsrätt direkt, åtminstone inte första gången. Vi bytte ut färsen till anammas formbara färs vilket fungerade även om smeten blev lite lös. När de blev varma så höll de dock ihop bra. Som någon annan påpekade är det mycket färs och det blev rätt fullt i traktörpannan. Ett 20 tal frikadeller gjordes på plåt i ugnen och blandades i såsen efteråt istället vilket blev minst lika bra. Vi äter rätt mycket men detta blev ändå ca 6 portioner om man kokar mer pasta än de 80gr/person som receptet föreskriver.

Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Caroline! De ingredienserna hade ramlat bort men ska nu vara tillbaka i ingredienslistan. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Caroline

2020-02-27

Det känns som att det blivit fel i det här receptet. I instruktionerna nämns ingredienser som inte finns med i ingredienslistan. T.ex. lök, parmesan och vitlök finns inte med under ingredienserna för frikadellerna, men det står att man ska röra ner det i smeten till frikadeller. Jag höftade lite och det blev bra, men tråkigt att receptet är slarvigt skrivet. Då börjar man ju undra om det andra i receptet stämmer. Jag använde all färs och spädde ut såsen med lite buljong. Tycker att det blev väldigt stora portioner dock, jag delade upp det i 6 port, istället för 4 port.

Anne-Marie

2020-02-22

Verkar vara alldeles för mycket färs i förhållande till tomatsåsen. Använde hälften av färsen, det räckte så att såsen täckte när frikadellerna tillagades. Resten frös jag in.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl finriven parmesan
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • citron, finrivet skal
  • 1 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 gula lökar, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 320 g spagetti
  • 3 dl finriven parmesan
  • färsk basilika eller persilja

Frikadeller kokta i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.83 (23 betyg)

Frikadeller i tomatsås, en favorit som funkar perfekt som festmiddag, med massor av härlig parmesan till.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, honung och citronsaft. Låt sjuda ca 15 min.
  2. Rör ihop mjölk, ägg och ströbröd. Tillsätt lammfärs, lök, parmesan, persilja, vitlök, citronskal och salt. Blanda och forma smeten till runda små bollar.
  3. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda ca 15 min till. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i saltat vatten och servera med grytan och riven parmesan. Toppa med basilika eller persilja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulrika

2020-10-26

Alltså: Svingott! Äkta Lady & Lufsen-käk med massor av smak.

Adam

2020-09-04

Hur mkt citronskal hade varit bra också

Adam

2020-09-04

Parmesan och lök är fortfarande inte med i ingredienslistan för frikadellerna

Stina

2020-03-08

Mycket gott, många ingredienser vilket inte gör det till en vardagsrätt direkt, åtminstone inte första gången. Vi bytte ut färsen till anammas formbara färs vilket fungerade även om smeten blev lite lös. När de blev varma så höll de dock ihop bra. Som någon annan påpekade är det mycket färs och det blev rätt fullt i traktörpannan. Ett 20 tal frikadeller gjordes på plåt i ugnen och blandades i såsen efteråt istället vilket blev minst lika bra. Vi äter rätt mycket men detta blev ändå ca 6 portioner om man kokar mer pasta än de 80gr/person som receptet föreskriver.

Checkbox Coop

2020-03-02

Hej Caroline! De ingredienserna hade ramlat bort men ska nu vara tillbaka i ingredienslistan. Tack för att du uppmärksammade oss på det. Mvh Maja (redaktör)

Caroline

2020-02-27

Det känns som att det blivit fel i det här receptet. I instruktionerna nämns ingredienser som inte finns med i ingredienslistan. T.ex. lök, parmesan och vitlök finns inte med under ingredienserna för frikadellerna, men det står att man ska röra ner det i smeten till frikadeller. Jag höftade lite och det blev bra, men tråkigt att receptet är slarvigt skrivet. Då börjar man ju undra om det andra i receptet stämmer. Jag använde all färs och spädde ut såsen med lite buljong. Tycker att det blev väldigt stora portioner dock, jag delade upp det i 6 port, istället för 4 port.

Anne-Marie

2020-02-22

Verkar vara alldeles för mycket färs i förhållande till tomatsåsen. Använde hälften av färsen, det räckte så att såsen täckte när frikadellerna tillagades. Resten frös jag in.

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(13)