Frikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (21 betyg)

Rulla stora köttbullar som får puttra i färdig tomatsås. Smält ner mozzarella och servera frikadellerna med nykokt pasta. Enkelt, gott och sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • 700 g pastasås Napoletana pastasås
  • Till servering:
  • 320 g pasta, fussili
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och forma till 8 stora bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna till fin färg runt om. Häll över pastasåsen och låt puttra tills köttbullarna är klara, ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv bitar av mozzarellan och låt smälta i såsen med köttbullarna. Servera med basilikablad och ringla över lite extra olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-11-14

Så himla gott! I allafall i affären igår när jag fick provsmaka! Nu på bussen på väg att köpa ingredienser! Tänkt på receptet hela dagen!

Liknande recept

Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 0.5 dl vitlöksklyftor, hackade
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • olivolja, till stekning
  • 700 g pastasås Napoletana pastasås
  • Till servering:
  • 320 g pasta, fussili
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 kruka basilika

Frikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (21 betyg)

Rulla stora köttbullar som får puttra i färdig tomatsås. Smält ner mozzarella och servera frikadellerna med nykokt pasta. Enkelt, gott och sätter guldkant på dagen!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och forma till 8 stora bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna till fin färg runt om. Häll över pastasåsen och låt puttra tills köttbullarna är klara, ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Riv bitar av mozzarellan och låt smälta i såsen med köttbullarna. Servera med basilikablad och ringla över lite extra olivolja.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-11-14

Så himla gott! I allafall i affären igår när jag fick provsmaka! Nu på bussen på väg att köpa ingredienser! Tänkt på receptet hela dagen!

Liknande recept

Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Filodegspaj

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Dagobertare extra allt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(20)