För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Frikadeller i asiatisk curry

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Smaskig kokosmjölksås med gröna grönsaker och färsbollar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grön currypasta
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 30 g babyspenat
  • 1 lime
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med ströbröd, salt och peppar. Forma till små bollar med blöta händer och lägg på en blöt tallrik.
  3. Häll kokosmjölk, vatten och currypasta i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i färsbollarna och låt sjuda tills de är genomstekta. Gärna under lock.
  4. Lägg i broccoli, salladslök och spenat. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 min. Smaka av såsen med salt. Servera med ris och lime klyftor.

Servering

Prova röd currypasta eller gul curry till detta recept, fungerar fint det med.

Tips

Låt barnen rulla bollarna, perfekta hjälpredor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2015-02-25

Oj, vad gott det var

Liknande recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grön currypasta
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 30 g babyspenat
  • 1 lime
  • 1 tsk salt

Frikadeller i asiatisk curry

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Smaskig kokosmjölksås med gröna grönsaker och färsbollar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med ströbröd, salt och peppar. Forma till små bollar med blöta händer och lägg på en blöt tallrik.
  3. Häll kokosmjölk, vatten och currypasta i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i färsbollarna och låt sjuda tills de är genomstekta. Gärna under lock.
  4. Lägg i broccoli, salladslök och spenat. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 min. Smaka av såsen med salt. Servera med ris och lime klyftor.

Servering

Prova röd currypasta eller gul curry till detta recept, fungerar fint det med.

Tips

Låt barnen rulla bollarna, perfekta hjälpredor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2015-02-25

Oj, vad gott det var

Liknande recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

(19)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingvingar med mangosalsa

(3)

Kyckling med sirapskål

(6)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)