Frikadeller i asiatisk curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Smaskig kokosmjölksås med gröna grönsaker och färsbollar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grön currypasta
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 30 g babyspenat
  • 1 lime
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med ströbröd, salt och peppar. Forma till små bollar med blöta händer och lägg på en blöt tallrik.
  3. Häll kokosmjölk, vatten och currypasta i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i färsbollarna och låt sjuda tills de är genomstekta. Gärna under lock.
  4. Lägg i broccoli, salladslök och spenat. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 min. Smaka av såsen med salt. Servera med ris och lime klyftor.

Servering

Prova röd currypasta eller gul curry till detta recept, fungerar fint det med.

Tips

Låt barnen rulla bollarna, perfekta hjälpredor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2015-02-25

Oj, vad gott det var

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl ris
  • 500 g hönsfärs /nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk grön currypasta
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 3 salladslökar, strimlade
  • 30 g babyspenat
  • 1 lime
  • 1 tsk salt

Frikadeller i asiatisk curry

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (1 betyg)

Smaskig kokosmjölksås med gröna grönsaker och färsbollar.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med ströbröd, salt och peppar. Forma till små bollar med blöta händer och lägg på en blöt tallrik.
  3. Häll kokosmjölk, vatten och currypasta i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i färsbollarna och låt sjuda tills de är genomstekta. Gärna under lock.
  4. Lägg i broccoli, salladslök och spenat. Lägg på locket och sjud ytterligare 3 min. Smaka av såsen med salt. Servera med ris och lime klyftor.

Servering

Prova röd currypasta eller gul curry till detta recept, fungerar fint det med.

Tips

Låt barnen rulla bollarna, perfekta hjälpredor.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benny

2015-02-25

Oj, vad gott det var

Liknande recept

Spara recept

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingbollar med paprikatzatziki

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Kycklinglår i tomatsås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)