Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(5)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(2)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(26)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Tofu Tikka - Coop

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies