Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 19 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Minestronesoppa med linser

(17)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Couscouspanna med fisk

(10)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)
19 st
  • Ingredienser 19 st
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Minestronesoppa med linser

(17)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Kantarellpasta med färsk timjan

(12)

Couscouspanna med fisk

(10)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies