För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2019-10-16

Enkel och stark rätt. God med omeletten till. Jag hade i lite grönsaksbuljong för lite mer smak o sälta.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Moussakagratäng

(42)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(33)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl jasminris
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 msk smör
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda (på burk)
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g frysta gröna ärtor
  • Omelettsnibbar
  • 6 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Picklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Fried rice med kikärtor och curry

Betyg (1-5):
3.76 (17 betyg)

Perfekt resträddare, Stekt ris med kikärtor som serveras med omelettsnibbar och picklad gurka.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker och ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå fram till serveringen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök och torra kryddor i smör under omrörning ca 5 min. Stek med kikärtor och chili någon minut. Tillsätt riset och ärtorna och vänd runt tills allt är jämnt gult.

Omelettsnibbar:

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i en stekpanna med olja och stek på låg värme tills den har stelnat. Vik över ena sidan och för över omeletten till en skärbräda. Skär upp i snibbar.
  2. Toppa riset med omelettsnibbarna och servera med picklad gurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2019-10-16

Enkel och stark rätt. God med omeletten till. Jag hade i lite grönsaksbuljong för lite mer smak o sälta.

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(114)

Moussakagratäng

(42)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(65)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(33)