Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tiramisu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Rulltårta med banan och passionsfrukt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladtiramisu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tiramisu

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)