Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Pepparkakscheesecake med citronsmak - Coop

(10)

Rabarbercheesecake med jordgubbar - Coop

(73)

Påskens morotstårta - Coop

(25)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Söta éclairer - Coop

(0)

Västerbottenscocotte - Coop

(0)

Chokladtiramisu - Coop

(8)

Tiramisu - Coop

(8)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Pepparkakscheesecake med citronsmak - Coop

(10)

Rabarbercheesecake med jordgubbar - Coop

(73)

Påskens morotstårta - Coop

(25)

Rulltårta med banan och passionsfrukt - Coop

(5)

Söta éclairer - Coop

(0)

Västerbottenscocotte - Coop

(0)

Chokladtiramisu - Coop

(8)

Tiramisu - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies