Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Västerbottenscocotte

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Chokladtiramisu

(8)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(28)

Tiramisu

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 0.5 dl citronsaft
  • 200 g cream cheese
  • 200 g mörk choklad med chilismak
  • 1 liter färska hallon och jordgubbar
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 tsk rivet citronskal

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

Betyg (1-5):
3.4 (15 betyg)

En luftig och lätt efterrätt med smak av citron toppad med bär.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåpet
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela äggen, äggvitor i en skål, äggulor i en annan. Vispa äggulor och 0,75 deciliter socker poröst, tillsätt citronsaft. Tillsätt cream cheese och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vispa i resten av sockret. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggulesmeten. Häll upp smeten i höga glas och ställ i kylskåp ca en timme innan servering.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Doppa hallon och jordgubbar i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper i rumstemperatur.
  4. Toppa desserten med passionsfrukt och servera med de chokladdoppade bären.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-11-22

Till Helena: Den kan inte stå så länge i kylen pga att äggviteskummet sjunker.

Helena

2016-11-17

Varför kan den inte stå längre än en timme i kylskåpet?

Matilda

2014-03-29

Friskt o gott!

Liknande recept

Västerbottenscocotte

(1)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Chokladtiramisu

(8)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(28)

Tiramisu

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies