För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fläsklägg med rotmos

Betyg (1-5):
3.28 (39 betyg)

Fläsklägg långkokt i spad med kryddpepparkorn, vitpeppar, lök och lagerblad blir mört och smakrikt. Ringla hemgjord senapsdressing över köttet och servera med rotmos gjort på kålrot, potatis och morötter.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 liter vatten
  • 1 kg färskt eller rimmat fläsklägg (framlägg)
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1.5 gula lökar, i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 5 potatisar, i bitar
  • 3 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tillbehör:
  • 50 g rucola
  • 1 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner kött, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock ca 1 timme eller lite mer. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.
  2. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 10-15 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt ytterligare cirka 10 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till rotfruktsmoset.
  3. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp köttet på ett fat. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Garnera med tillbehören och ringla senapsdressingen över. Servera med rotmoset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-08-23

Gott!Kul med en variant till den vanliga klicken med senap.

Gunilla Zomborcsevics

2015-10-01

Ett mycket bra recept. Den färdiga rätten smakade utmärkt. Spadet har jag använt till olika soppor.

Gösta Löfstedt

2015-02-12

Jag kokar läggen o rotsakerna tillsammans, kokar potasien för sig sedan mosar jag ihop rotsakerna o potatsien

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Dillkött

(19)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julglaserade revbensspjäll

(14)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 2 liter vatten
  • 1 kg färskt eller rimmat fläsklägg (framlägg)
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1.5 gula lökar, i klyftor
  • Rotmos:
  • 1 kg kålrot, i bitar
  • 3 morötter, i bitar
  • 5 potatisar, i bitar
  • 3 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Senapsdressing:
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 krm kajennpeppar
  • Tillbehör:
  • 50 g rucola
  • 1 msk riven pepparrot

Fläsklägg med rotmos

Betyg (1-5):
3.28 (39 betyg)

Fläsklägg långkokt i spad med kryddpepparkorn, vitpeppar, lök och lagerblad blir mört och smakrikt. Ringla hemgjord senapsdressing över köttet och servera med rotmos gjort på kålrot, potatis och morötter.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en rymlig gryta. Lägg ner kött, kryddor och lök. Koka upp och sjud sakta under lock ca 1 timme eller lite mer. Tag bort svålen och skär köttet i skivor eller bitar. Håll det varmt i lite av spadet.
  2. Lägg kålrötter och morötter i en gryta. Häll på vatten så det knappt täcker. Salta och koka 10-15 minuter. Lägg i potatisen och koka alltsammans mjukt ytterligare cirka 10 minuter. Häll av kokspadet och spara en del till rotfruktsmoset.
  3. Mosa rotsakerna med potatisstöt. Späd med spadet och smaksätt med salt och peppar. Lägg upp köttet på ett fat. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  4. Garnera med tillbehören och ringla senapsdressingen över. Servera med rotmoset.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-08-23

Gott!Kul med en variant till den vanliga klicken med senap.

Gunilla Zomborcsevics

2015-10-01

Ett mycket bra recept. Den färdiga rätten smakade utmärkt. Spadet har jag använt till olika soppor.

Gösta Löfstedt

2015-02-12

Jag kokar läggen o rotsakerna tillsammans, kokar potasien för sig sedan mosar jag ihop rotsakerna o potatsien

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(11)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Dillkött

(19)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Julglaserade revbensspjäll

(14)