Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Traditionell husmanskost som kokt rimmat fläsklägg är något av det godaste som finns. Servera med en krämig, gräddkokt rotselleri och klassisk inlagd gurka.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1 kg rimmad fläsklägg, med eller utan ben
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 gul lök, klyftad
  • Inlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Gräddkokt rotselleri:
  • 500 g rotselleri, tärnad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Lägg fläsklägg, kryddor, morot och lök i en gryta och häll i vatten så allt blir täckt. Låt koka ca 1 tim. Ta bort svålen och skär upp köttet.

Inlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit, rör tills sockret löst sig. Vänd ner gurkan.
  2. Fräs rotselleri och lök i smör ca 10 min under omrörning. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning och senap och låt puttra tills grädden kokat in, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persiljan.
  3. Servera fläsklägget med rotsellerin och gurkan.

Servering

Garnera med persilja.

Tips

Fläsklägg är en bortglömd husmansklassiker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(3)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(35)

Rustik bondgryta

(34)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg rimmad fläsklägg, med eller utan ben
  • 5 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 morot, slantad
  • 1 gul lök, klyftad
  • Inlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Gräddkokt rotselleri:
  • 500 g rotselleri, tärnad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Traditionell husmanskost som kokt rimmat fläsklägg är något av det godaste som finns. Servera med en krämig, gräddkokt rotselleri och klassisk inlagd gurka.

Tillagningstid: 35 min + tid att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fläsklägg, kryddor, morot och lök i en gryta och häll i vatten så allt blir täckt. Låt koka ca 1 tim. Ta bort svålen och skär upp köttet.

Inlagd gurka:

  1. Blanda vatten, socker och ättiksprit, rör tills sockret löst sig. Vänd ner gurkan.
  2. Fräs rotselleri och lök i smör ca 10 min under omrörning. Tillsätt grädde, vatten, buljongtärning och senap och låt puttra tills grädden kokat in, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och vänd ner persiljan.
  3. Servera fläsklägget med rotsellerin och gurkan.

Servering

Garnera med persilja.

Tips

Fläsklägg är en bortglömd husmansklassiker!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(3)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(35)

Rustik bondgryta

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies