Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttgryta med kantareller

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(265)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (4 betyg)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

Tillagningstid: 2 tim 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krämig köttfärssås med champinjoner

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vildsvinsfräs från Djursnäs

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttgryta med kantareller

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Lamm- och rotsellerisoppa med ostronskivling och sparris

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(265)