Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(25)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Matkassens caesarsallad

(31)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(27)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(8)

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk honung eller socker
  • 4 dl rött vin
  • 4 fläskkotletter (ca 600 g)
  • 140 g bacon, i bitar
  • 8 skalade schalottenlökar
  • 300 g små champinjoner
  • 400 g körsbärstomater, på burk
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk koncentrerad grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 portioner gnocchi, kokt

Fläskkotletter i rödvin med svamp och bacon

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Marinerade fläskkotletter med smak av bacon.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut honungen eller sockret i vinet. Lägg i köttet och låt de marinera i kylen ca 2 timmar. Fräs baconbitar, lökar och champinjoner i en gryta. Tillsätt kotletter med marinad, tomater, timjan och fond eller tärning, salt och peppar. Sjud under lock 15 - 20 minuter. Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Servering

Blandad sallad och gnocchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pastaknyten med portabello, parmesan och pancetta

(9)

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

(25)

Stora köttbullar i svampsås

(17)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Matkassens caesarsallad

(31)

Fransk köttfärssås med sidfläsk och svamp

(27)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(8)

Älgskav med kantareller och rårörda lingon

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies