Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 fläskkotletter
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Grönpepparsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk koncentrerad oxfond
  • Rotsellerimos:
  • 700 g mjölig potatis
  • 450 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatis i bitar och rotselleri i tärningar. Koka potatis och rotselleri mjuka i saltat vatten, ca 15 min. Pressa potatis och rotselleri genom en potatispress. Tillsätt smör och mjölk och vispa till ett fluffigt mos med en ballongvisp, smaka av med salt och peppar.
  2. Stek lök och grönpeppar i smör i en kastrull tills löken är mjuk. Häll på vin, grädde och fond, låt småputtra tills såsen kokat ihop, ca 5 min.
  3. Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna ca 3 min per sida. Servera med grönpepparsås och rotsellerimos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-09-19

Suuupergott

Liknande recept

Spara recept

Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 fläskkotletter
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Grönpepparsås:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk koncentrerad oxfond
  • Rotsellerimos:
  • 700 g mjölig potatis
  • 450 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Fläskkotlett i grönpepparsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (23 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatis i bitar och rotselleri i tärningar. Koka potatis och rotselleri mjuka i saltat vatten, ca 15 min. Pressa potatis och rotselleri genom en potatispress. Tillsätt smör och mjölk och vispa till ett fluffigt mos med en ballongvisp, smaka av med salt och peppar.
  2. Stek lök och grönpeppar i smör i en kastrull tills löken är mjuk. Häll på vin, grädde och fond, låt småputtra tills såsen kokat ihop, ca 5 min.
  3. Krydda fläskkotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kotletterna ca 3 min per sida. Servera med grönpepparsås och rotsellerimos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2020-09-19

Suuupergott

Liknande recept

Spara recept

Italienskt långkok med valentinhjärtan

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttbullar med chèvre

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)
Spara recept

Wallenbergare

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Wallenbergare på lammfärs

Betyg
Betyg
(5)