Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 msk olivolja (eller olja från de soltorkade tomaterna)
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 30 g mixsallad
  • 0.5 kruka basilika
  • riven parmesan, till servering

Fläskfilépasta

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Krämig pasta med grädde, soltorkade tomater och fläskfilé. Toppat med riven parmesanost.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Putsa köttet och skär i centimetertjocka skivor.
  2. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i vatten, grädde, fond och balsamvinäger. Tillsätt de soltorkade tomaterna och låt såsen sjuda ca 10 min.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smör. Salta och peppra köttskivorna och stek dem till fin färg på båda sidor.
  4. Häll ner stekskyn från stekpannan i såsen och mixa sedan slät med en stavmixer. Vänd ihop såsen med pastan och servera med köttet, sallad och basilika. Toppa med färskriven parmesan och svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Älgköttbullar

(12)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Chili sin carne

(39)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies