Fläskfilégryta med gröna oliver

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.

Fläskfilégryta med gröna oliver
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta
  • 1 tsk salt

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.