Fläskfilégryta med gröna oliver
  • Tid 35 min

Fläskfilégryta med gröna oliver

4.25 (4 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.

  2. 2

    Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.

  3. 3

    Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar