Fläskfilégryta med gröna oliver

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bolognese med sötpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)
Fläskfilégryta med gröna oliver
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta
  • 1 tsk salt

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.

Liknande recept

Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pastitio

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Bolognese med sötpotatis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad carbonara

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Bästa köttfärssoppan

Betyg
Betyg
(7)