Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (23 betyg)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 skalade vitlökar
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 2 skalade vitlökar
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (23 betyg)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Nasi goreng

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfilé med äppelsås

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)