Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläskfilé africana

(40)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Kryddiga honungsribs

(17)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g putsad fläskfilé
  • Marinad:
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 salladslökar
  • 2 skalade vitlökar
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 0.5 dl färsk mynta eller koriander
  • 3 msk matolja
  • Sås:
  • 1 lime, strimlat skal och pressad saft
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk råsocker
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör:
  • 200 g sockerärtor eller sugar snaps
  • 4 salladslökar eller motsvarande mängd purjolök

Fläskfilé med lime och asiatisk sås

Betyg (1-5):
3.18 (22 betyg)

Fläskköttet blir extra saftigt, hett och syrligt i denna utsökta thaimarinad.

Tillagningstid: 3 timmar 45 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör ingredienserna till marinaden i en mixer. lägg ner filén i en plastpåse, häll över marinaden och marinera 2-3 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen. tag upp köttet ur mari-naden, skrapa av marinaden men spara den. Torka köttet torrt. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över det i en lagom stor form. pensla med marinaden. Sätt in i ugnen och stek till 65 grader.
  3. Vira in köttet i folie och låt vila 10-15 minuter.

Servering

Skiva köttet, skeda över såsen och servera med ris och snabbt wokade ärter och salladslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Fläskfilé africana

(40)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Carnitas med äppelsalsa

(42)

Fläskkarré med äppel- och bönragu

(1)

Kryddiga honungsribs

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies