Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Saftiga grillspett med asiatisk sallad på ris, sojabönor, spenat och srirachamajo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g fläskbog
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk riven ingefära
  • Rissallad
  • 5 dl kokt basmatiris
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 125 g frysta sojabönor, tinade
  • 30 g babyspenat
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälken)
  • 1 röd chili, strimlad
  • srirachamajonnäs och rostade sesamfrön till servering

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och vänd runt i marinaden. Låt stå ca 20 min.
  2. Vänd varsamt runt alla grönsaker med riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä köttet på spett och grilla till fin färg och de är genomstekta. Servera med rissalladen toppad med sesamfrön och srirachamajo.

Tips

Blötlägg spetten före grillning om de är av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Spareribs hickory med krämig coleslaw

(10)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g fläskbog
  • Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk srirachasås eller annan chilisås
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk riven ingefära
  • Rissallad
  • 5 dl kokt basmatiris
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 125 g frysta sojabönor, tinade
  • 30 g babyspenat
  • 150 g champinjoner, i kvartar
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad (även stjälken)
  • 1 röd chili, strimlad
  • srirachamajonnäs och rostade sesamfrön till servering

Fläskbogspett med koreansk rissallad

Betyg (1-5):
2 (1 betyg)

Saftiga grillspett med asiatisk sallad på ris, sojabönor, spenat och srirachamajo.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i 2 cm stora tärningar och vänd runt i marinaden. Låt stå ca 20 min.
  2. Vänd varsamt runt alla grönsaker med riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Trä köttet på spett och grilla till fin färg och de är genomstekta. Servera med rissalladen toppad med sesamfrön och srirachamajo.

Tips

Blötlägg spetten före grillning om de är av trä.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Spareribs hickory med krämig coleslaw

(10)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

(19)

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Stor pizza med skink- och rucolatopping

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies