Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
2.44 (18 betyg)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rustik bondgryta

(34)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(1)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad

Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
2.44 (18 betyg)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Rustik bondgryta

(34)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(7)

Lammfärsbiffar med smörstekt kål och rostad rotselleri

(5)

Fläsklägg med gräddkokt rotselleri och inlagd gurka

(1)

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies