
Fjällgryta med nötkött
Betyg (1-5):
Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.
Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk neutral olja, ev mer
- 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
- 2 tsk svartpeppar
- 2 kyftade gula lökar
- 3 st skivade morötter
- 1 tärnad palsternacka
- 3 msk tomatpuré
- 6 dl vatten
- 4 msk oxfond
- 3 msk vit balsamvinäger
- 3 lagerblad
- 2 tsk salt
Gör så här
- Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
- Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.
Liknande recept
Fjällgryta med nötkött
Betyg (1-5):
Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.
Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
- Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!