Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.44 (18 betyg)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng och rödvinssås med fikon

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk lammstek

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt

Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.44 (18 betyg)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng och rödvinssås med fikon

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Limpa á la Lindström

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Helgrillad fläskfilé med honungsglaze

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Lammrostbiff med rostad rotselleri och tomatsalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Boeuf bourguignon på högrev

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Rostade rotfrukter och bönor med bankad bog

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk lammstek

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Rådjursfilé med palsternackspuré

Betyg
Betyg
(2)