Fisktacos men pankopanerad torsk

Betyg (1-5):
3.56 (25 betyg)

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar älska det! Recept av: Gustav Trägårdh och foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 tsk chipotlepasta
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 200 g minitortilla (en förpackning)
  • 3 dl majs
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna med gaffel och vänd runt med lime och chili. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till fin yta runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera fisken med pico de gallo, guacamole och klassiska tillbehör som tortillabröd, majs, koriander, lime och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonatan

2017-11-25

Mycket god. Hade nuggets storlek på fiskbitarna. Använde ströbröd istället för panko. Gott med mango sås till också. Tog dock närmare 75 minuter att tillaga.

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 tsk chipotlepasta
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • Till servering
  • 200 g minitortilla (en förpackning)
  • 3 dl majs
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil

Fisktacos men pankopanerad torsk

Betyg (1-5):
3.56 (25 betyg)

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar älska det! Recept av: Gustav Trägårdh och foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt.

Guacamole:

  1. Mosa avokadorna med gaffel och vänd runt med lime och chili. Smaka av med salt.
  2. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till fin yta runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera fisken med pico de gallo, guacamole och klassiska tillbehör som tortillabröd, majs, koriander, lime och gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonatan

2017-11-25

Mycket god. Hade nuggets storlek på fiskbitarna. Använde ströbröd istället för panko. Gott med mango sås till också. Tog dock närmare 75 minuter att tillaga.

Liknande recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

(40)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies