Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
4.2 (25 betyg)

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Älgköttbullar

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
4.2 (25 betyg)

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Krämig wasabisill

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Älgköttbullar

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies