Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
4.29 (21 betyg)

Om vi ska ha tacomys varje fredag så är det ju kul om man kan variera tacon lite. Här är t ex en supergod variant med krispig, pankopanerad torsk och mangosalsa med lime, gurka och mynta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
4.29 (21 betyg)

Om vi ska ha tacomys varje fredag så är det ju kul om man kan variera tacon lite. Här är t ex en supergod variant med krispig, pankopanerad torsk och mangosalsa med lime, gurka och mynta.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies