Fisktaco

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Juvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 300 g majs
  • 1 lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • 1 msk olja
  • 400 g minitortilla
  • 1 kruka färsk koriander
  • 500 g torskfilé
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
  2. Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g majs
  • 1 lime
  • 1 tsk chiliflakes
  • 600 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 lime
  • 1 msk olja
  • 400 g minitortilla
  • 1 kruka färsk koriander
  • 500 g torskfilé
  • salt

Fisktaco

Betyg (1-5):
4 (3 betyg)

Juvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
  2. Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
  4. Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Spenatfyllda spättafiléer

(8)

Laxsida med couscoussallad

(10)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies