
Fisktaco
Betyg (1-5):
Ljuvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g majs
- 500 g torskfilé
- 1 lime
- 1 tsk chiliflakes
- 600 g vitkål
- 1 rödlök
- 2 lime
- 1 msk olja
- 400 g minitortilla
- 1 kruka färsk koriander
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
- Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
- Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.
Liknande recept
Fisktaco
Betyg (1-5):
Ljuvligt krispig fisktaco med vitkål, koriander och mjukt tortillabröd.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Fördela majsen på en ugnsplåt och rosta i ugnen tills gyllene. Skär fisken i bitar och salta. Pressa över limesaft och strö över chiliflakes. Låt marinera ca 10 min.
- Skär vitkål och rödlök tunt, gärna med mandolin. Krama runt med limeskal (endast det gröna), limesaft och salt.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken på båda sidor tills genomstekt, ca 5 min. Tiden beror på tjockleken. Använd gärna stektermometer, fisken är perfekt vid 52°.
- Stek tortillabröden så de får lite färg. Servera fisken i bröden med vitkålssalladen, den rostade majsen och koriander och pressad lime.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!