För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Checkbox Coop

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(28)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Parmaklädd lax

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Pasta med kallrökt lax

(19)

Färskostgratinerad lax

(16)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.88 (16 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Checkbox Coop

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(28)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Parmaklädd lax

(8)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Pasta med kallrökt lax

(19)

Färskostgratinerad lax

(16)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)