Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (22 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Checkbox Coop

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.77 (22 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Checkbox Coop

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(64)