Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Britta/webbredaktionen

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Ugnsbakad lax med täcke av apelsin och ostkrokar

(0)

Fiskpinnar i korvbröd med citronkräm

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Bowl med sashimilax

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(7)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 600 g fryst eller färsk torsk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 skivad röd chili
  • 1 msk smör
  • 500 g passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl grädde
  • 1.5 dl hackad dill
  • Vitlöksbröd:
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • baguette

Fisksoppa med vitlökskrutonger

Betyg (1-5):
3.83 (12 betyg)

En god och mustig soppa med smak av chili, vitlök, tomat och vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och lägg åt sidan så länge. Stek lök, vitlök och chili mjuka i smör i en kastrull.
  2. Tillsätt passerade tomater, vatten, vin, buljongtärningar och citronskal. Låt koka upp och sjud ca 10 min. Häll i grädde och mixa soppan slät med stavmixer eller i en matberedare.
  3. Lägg i fisken och sjud 3–5 min. Vänd ner dill.

Vitlöksbröd

  1. Blanda smör och vitlök. Skär baguetten i avlånga bitar. Bred vitlökssmör på bröden och lägg dem på en plåt. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills bröden fått fin färg.

Tips

Tärna gärna några kokta potatisar och låt dem sjuda med fisken för en matigare soppa.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2013-10-29

Helt underbar soppa - får bästa betyg :-)

christine

2013-09-26

Jättegod soppa, testade också att ändra receptet lite genom att lägga i skivad potatis och äta baguetterna till för en mera mättande variant.

Britt

2013-09-25

En lättlagad och mycket god soppa. Kommer att bli en favorit!

Mira

2013-09-24

Otroligt god soppa! Barnen tyckte om den också.

Elin

2013-09-24

I familjen är vi inte kräsna, men det här var inte gott!

Britta/webbredaktionen

2013-09-24

@Hasse Du har helt rätt.

Hasse

2013-09-23

God soppa! Men det ska förstås vara vitlöksklyftor och inte vitkålsklyftor som det står i receptet. Fast vísst kan man tänka sig att även vitkål skulle platsa, eller broccoli, eller...

B-M

2013-09-23

Vitkålsklyftor står det i receptet......måste väl ändå vara vitlöksklyftor som menas!

Liknande recept

Ugnsbakad lax med täcke av apelsin och ostkrokar

(0)

Fiskpinnar i korvbröd med citronkräm

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Bowl med sashimilax

(3)

Fiskgryta med saffran och räkor

(43)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Laxtaco

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies