Fisksoppa med saffransaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Väldoftande fisksoppa som serveras med ett gott bröd och den gyllengula aiolin med smak av saffran!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 skivad fänkål
  • 1 skivad zucchini
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1.2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 700 g torsk, rödspätta eller lax
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • 0.5 tsk salt
  • Saffrans-aioli:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl rumsvarm olja
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken sakta i olja i en stor gryta. Smula över oregano och timjan. Tillsätt fänkål, zuccini och tomaterna med spad. Häll på vattnet. Smula ner buljongtärningarna och koka under lock ca 30 minuter.
  2. Tillsätt vin, vitlök och saffran efter halva koktiden. Lägg i fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. Sjud 3-4 minuter. Smaka av, lägg i räkorna och klipp över dill.

Saffrans-aioli:

  1. Pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner två äggulor. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Rör flitigt hela tiden. Smaksätt med saffran och salt.

Servering

Servera fisksoppan med aiolin och ett gott vitt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-14

Till Malin Nyman: Hej Malin! I desktop står ingredienserna till vänster och i mobil hittar du dem överst under fliken "Ingredienser".

Malin Nyhlin

2021-01-14

Var står mängderna i receptet??

Jon

2020-12-05

Gick bra även utan zucchini och med skalade räkor.

Coop

2020-01-30

Hej Tom! Saffran för soppan verkar ha fallit bort men det ska vara 0,5 g. Mvh Maja (webbredaktör)

Tom

2020-01-23

Det står inte i ingredienserna till soppan att man ska köpa saffran, men det står in receptet att det ska vara med.

ELLEN

2019-12-11

Lägg till chili så blir den perfa!

Helena

2015-01-04

Fantastiskt god, har bjudit flera vänner på den och flera har bett om receptet. Bra när man har mjölkallergiker på middag.

Kemi-sten

2012-12-09

Riktigt riktigt gott. Till och med ungarna tyckte om det. Använde bara färska råvaror till rätten. Helt klart värt det.

åSA

2011-12-17

SUPERGOTT

Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 tsk olja till stekning
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timjan
  • 1 skivad fänkål
  • 1 skivad zucchini
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1.2 liter vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 700 g torsk, rödspätta eller lax
  • 500 g räkor med skal
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl klippt dill
  • 0.5 tsk salt
  • Saffrans-aioli:
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • 2.5 dl rumsvarm olja
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 tsk salt

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Väldoftande fisksoppa som serveras med ett gott bröd och den gyllengula aiolin med smak av saffran!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken sakta i olja i en stor gryta. Smula över oregano och timjan. Tillsätt fänkål, zuccini och tomaterna med spad. Häll på vattnet. Smula ner buljongtärningarna och koka under lock ca 30 minuter.
  2. Tillsätt vin, vitlök och saffran efter halva koktiden. Lägg i fisken, delad i ca 3 cm stora bitar. Sjud 3-4 minuter. Smaka av, lägg i räkorna och klipp över dill.

Saffrans-aioli:

  1. Pressa vitlöksklyftorna i en skål. Rör ner två äggulor. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Rör flitigt hela tiden. Smaksätt med saffran och salt.

Servering

Servera fisksoppan med aiolin och ett gott vitt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-14

Till Malin Nyman: Hej Malin! I desktop står ingredienserna till vänster och i mobil hittar du dem överst under fliken "Ingredienser".

Malin Nyhlin

2021-01-14

Var står mängderna i receptet??

Jon

2020-12-05

Gick bra även utan zucchini och med skalade räkor.

Coop

2020-01-30

Hej Tom! Saffran för soppan verkar ha fallit bort men det ska vara 0,5 g. Mvh Maja (webbredaktör)

Tom

2020-01-23

Det står inte i ingredienserna till soppan att man ska köpa saffran, men det står in receptet att det ska vara med.

ELLEN

2019-12-11

Lägg till chili så blir den perfa!

Helena

2015-01-04

Fantastiskt god, har bjudit flera vänner på den och flera har bett om receptet. Bra när man har mjölkallergiker på middag.

Kemi-sten

2012-12-09

Riktigt riktigt gott. Till och med ungarna tyckte om det. Använde bara färska råvaror till rätten. Helt klart värt det.

åSA

2011-12-17

SUPERGOTT

Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Camillas bouillabaisse

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk fiskgryta

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)