Fiskpinnar i korvbröd med citronkräm

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Fiskpinnar på nytt sätt i korvbröd med citronkräm. Mums! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 400 g torsk eller sej
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • 8 korvbröd
  • 1 dl krossade dillchips
  • Citronkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Citronkräm: Vispa alla ingredienser med elvisp till en fast kräm. Smaka av med salt.

Krispig fisk:

  1. Skär fisken i avlånga smala bitar. Salta. Vänd i majsmjöl, sedan i ägg uppvispat med mjölk och vänd sist i panko blandat med flingsalt.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek fiskbitarna till fin färg runt om i rikligt med olja. Stek ev korvbröden också. Fyll bröden med en fiskbit, toppa med citronkrämen och krossade chips.

Servering

Grunda bröden med bönmos (recept hittar du här på Coop.se) eller potatismos för extra mättnad.

Tips

Självklart kan man steka färdigköpta panerade fiskbitar om man vill ta en liten genväg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-09-25

Gjorde bönmoset till, jättegott!

Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Couscouspanna med fisk

(10)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bowl med sashimilax

(3)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 400 g torsk eller sej
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl majsmjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • neutral olja, till stekning
  • 8 korvbröd
  • 1 dl krossade dillchips
  • Citronkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronpeppar
  • salt

Fiskpinnar i korvbröd med citronkräm

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Fiskpinnar på nytt sätt i korvbröd med citronkräm. Mums! Recept av Erik Brännström

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Citronkräm: Vispa alla ingredienser med elvisp till en fast kräm. Smaka av med salt.

Krispig fisk:

  1. Skär fisken i avlånga smala bitar. Salta. Vänd i majsmjöl, sedan i ägg uppvispat med mjölk och vänd sist i panko blandat med flingsalt.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek fiskbitarna till fin färg runt om i rikligt med olja. Stek ev korvbröden också. Fyll bröden med en fiskbit, toppa med citronkrämen och krossade chips.

Servering

Grunda bröden med bönmos (recept hittar du här på Coop.se) eller potatismos för extra mättnad.

Tips

Självklart kan man steka färdigköpta panerade fiskbitar om man vill ta en liten genväg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2019-09-25

Gjorde bönmoset till, jättegott!

Liknande recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Fiskgryta med saffran och räkor

(46)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Couscouspanna med fisk

(10)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Bowl med sashimilax

(3)

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies