Fiskpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Fiskpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Spicy tuna roll

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)