Fiskpaté

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Gravad lax

(21)

Inkokt lax

(8)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Rödbetsgravad lax

(20)

Tonfiskspett

(10)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färsk eller fryst fiskfilé, t ex gädda, gös, torsk, kolja
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1.5 msk pressad citron
  • 200 g kallrökt lax

Fiskpaté

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

En god och enkel pate att göra. Serveras ljummen eller kall både som middagsrätt eller som en bufférätt. Omtyckt av barn.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj de färska fiskfiléerna eller tina de frysta. Smörj och bröa en avlång form på någon liter. Hacka fiskfiléerna fint. Separera äggens gulor och vitor. Lägg fisken i en skål eller bunke. Tillsätt grädde, äggulor, salt, peppar, mjöl, örter och citronsaft och blanda.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem i fisksmeten. Lägg smeten i formen och släta till ytan. Täck med aluminiumfolie. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt formen stå minst 10 min innan patén stjälps upp.

Tips

Varva ev färsen med kallrökt lax. Minska i så fall saltmängden till 1 tsk salt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Senapssill och lingonsill

(17)

Gravad lax

(21)

Inkokt lax

(8)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Rödbetsgravad lax

(20)

Tonfiskspett

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies